FSM-2500 si FSM-5000 solutii software de monitorizare grafica
Bosch divizia Security Systems prezinta o noua aplicatie software pentru monitorizarea grafica a sistemelor de detectie si avertizare la incendiu cu pana la 31 de centrale conectate in retea si pana la maximum 5000 puncte de detectie. Aceasta aplicatie software este compatibila cu centralele Bosch seriile 1200 si 5000 si accepta pana la max. 10 operatori simultan. Software-ul poate fi licentiat pentru max. 2500 puncte de detectie (FSM-2500) sau pana la max. 5000 puncte de detectie (FSM-5000). Sistemele cu un numar superior de puncte de detectie pot fi integrate prin intermediul software-ului Bosch-BIS.
FSM-2500 si FSM-5000 reprezinta solutii software de monitorizare grafica, dedicate proiectelor unde este ceruta vizualizarea starii sistemelor de detectie si avertizare incendiu, dar nu este necesara integrarea completa cu restul sistemelor de siguranta si securitate. Interconectarea poate fi realizata cu centrale detectie incendiu stand-alone sau cu retele de centrale via Ethernet, suport cablu UTP sau fibra optica. Comunicatia centralelor in retea poate fi realizata TCP/IP Ethernet, CAN-based sau mixt.
Instalarea noului software FSM este usoara, se realizeaza prin intermediul meniurilor automate de configurare. Componenta sistemului de detectie incendiu este detectata automat, evitandu-se astfel eventuale erori la introducerea manuala a datelor. Planurile grafice pot fi importate in diverse formate cum ar fi bmp, png, jpg, jpeg, dxf sau dwg, sau pot fi generate chiar si de utilitarul de desen al software-ului FSM. Configurarea punctelor individuale de detectie este la fel de usoara, ei sunt selectati dintr-o lista tip drop-down si sunt plasati pe hartile grafice, procesul de alocare a link-urilor logice cu echivalentele reale din sistem fiind de asemenea automat.
Interfata client a software-ului FSM (disponibila inclusiv in limba Romana) asigura operarea eficienta a hartilor grafice prin definirea diverselor zone de incendiu si zoom automat al zonei respective in cazul unei alarme de incendiu. Este posibil si zoom manual pentru zona de incendiu in alarma sau pentru oricare altele. Nivelul de acces al utilizatorilor este definit de catre administratorul sistemului. In functie de nivelul de acces, utilizatorii pot transmite catre sistemul de detectie incendiu unele comenzi pentru gestionarea alarmelor active.
In cazul unei alarme de foc, software-ul Fire Monitoring System poate transmite si un mesaj de atentionare prin email catre unul sau mai multi clienti, prin intermediul unei conexiuni active si preconfigurate SMPT server. Toate alarmele sunt stocate intr-o memorie de evenimente, insotite de actiunile utilizatorilor sistemului. Inregistrarile de evenimente pot fi cautate in baza de date dupa criterii diverse, pot fi generate statistici sau rapoarte, pot fi tiparite sau exportate in fisiere standard de tip Microsoft Excel pentru analize suplimentare.