Pria Urban Innovation & E-Mobility Conference, energized by ENGIE Romania, are loc in 15 aprilie 2021, online de la 11.00
PRIA Urban Innovation & E-Mobility Conference un eveniment national organizat de PRIAevents, cu energie oferita de ENGIE Romania, este o platforma importanta pentru discutii aprofundate intre administratiile locale, reprezentanti ai mediului de afaceri, ai mediului universitar, specialisti in urbanism, tehnologie si servicii la nivel national si international, dar si lideri ai comunitatii. Ei vor evidentia aspecte legate de cercetare si vor da exemple de proiecte care ajuta la crearea unor comunitati urbane mai rezistente, durabile si sanatoase, la transformarea oraselor in orase ale viitorului, inovatoare.
Conferinta PRIA Urban Innovation & E-Mobility va avea loc online atat pe Facebook PRIAevents cat si pe o platforma online pentru evenimente si va reuni atat companii, dar si lideri la nivel central si local, reprezentanti ai societatii civile si mass media din orase precum: Bucuresti, Cluj, Iasi, Sibiu, Brasov, Oradea, Buzau, Timisoara si nu numai, toate aflate in continua dezvoltare si care au acordat sau vor acorda o importanta deosebita proiectelor care imbunatatesc orasul si viata de afaceri si sociala a acestuia.
Evenimentul se va concentra asupra punctelor de discutie importante pentru mediul urban - mobilitate, energie, tehnologie, mediu, construc&real estate si infrastructura.
Zonele urbane sunt in crestere si in schimbare in fiecare an, asa ca trebuie sa fim gata sa imbratisam viitorul pe masura ce crestem si ne schimbam. Prin urmare, dezbaterile din cadrul PRIA Innovation & Urban Mobility Conference vor reflecta ceea ce este nevoie pentru a dezvolta orase puternice pentru viitor. De asemenea, vom sublinia puncte care vor conduce la activitati urbane de succes si vom oferi oportunitati de a construi parteneriate de colaborare, de a explora problemele urbane in curs de dezvoltare, de a descoperi tehnologii inovatoare pentru dezvoltarea urbana. Toate acestea duc la o viata mai sanatoasa si vor economisi timp si bani pentru companii, iar pentru cetateni acest lucru va insemna un oras mai organizat, mai simplu de locuit.
Printre temele care vor fi abordate se vor regasi:
- Parteneriatul public-privat - solutii locale, parteneriate strategice, care conduc la durabilitate si dezvoltare economica
- Reducerea poluarii si promovarea planificarii transportului, a sanatatii publice, a educatiei, a mediului, a dezvoltarii energiei regenerabile;
- Reorganizarea mobilitatii urbane durabile a intregului sistem prin care operam, concentrandu-se pe protectia mediului, reducerea consumului de energie conventionala, reducerea poluarii si promovarea surselor de energie verde;
- Inovatiile tehnologice in domeniul protectiei mediului Folosirea tehnologiei pentru a ajuta orasele sa functioneze mai bine;
- Cum ar trebui sa construim cladiri inteligente si verzi? Investitia in mobilitate este cheia viitorului nostru urban? Orase fara carbon - infrastructura pentru biciclete, infrastructura si facilitati pentru masini electrice; Contextul actual si oportunitatile de colaborare intersectoriala pentru promovarea e-mobilitatii in Romania;
- Identificarea oportunitatilor de infrastructura ecologica pentru cresterea spatiului verde intr-o comunitate foarte urbanizata, imbunatatirea calitatii aerului, reducerea efectului insulelor de caldura urbane si cresterea biodiversitatii mediului;
- Digitalizarea economiei circulare si impactul pentru orasele viitorului;
- Cum putem integra surse variabile de energie regenerabila in sistemul electric? Cresterea eficientei energetice. Cum se dezvolta reteaua inteligenta?
- Impactul tehnologiei in dezvoltarea retelelor electrice catre retelele inteligente, microgrile si consumatorul activ?
Un spatiu destul de important va fi alocat sectoarelor: energetic, real estate si constructii, transport si logistica, dar si sectorului de mediu.
Parteneri ai evenimentului sunt ASRO, TREC Cluster, Transilvania IT Cluster, Euronest ICT Cluster, Romanian Photovoltaic Industry Association (RPIA), Asociatia Femeilor de Afaceri Cluj (AFA), Camera de Comert si Industrie Romano-Olandeza, Camera de Comert si Industrie Cluj, Camera de Comert si Industrie Romano-Britanica, Camera de Comert si Industrie Romania-Israel, Clubul Francofon de Afaceri din Cluj, Liga intreprinzatorului Roman, Cogen Romania, Romanian Institute for Energy Development Studies (IRE) si EFdeN.
Partenerii media ai conferintei sunt Agerpres, Monitorul de Cluj, ZiuadeCj.ro, Transilvania Business, Tion, Ziarul de Iasi, Energetica, Energy Center, Tehnica Instalatiilor, InfoEst, InstallNews.ro, Jurnalul de Afaceri, The Romania Journal, Energetica, Proidea si eBuild.
Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Urban Innovation & E-Mobility si modalitati de inscriere pentru participare puteti gasi pe https://priaevents.ro/pria-urban-innovatione-mobility-2021/.
Participati la conferinta Pria Urban Innovation & E-Mobility pentru a analiza noutatile si provocarile oraselor viitorului, studiile de caz si exemplele relevante. Totodata, faceti cunostinta cu cei mai importanti vorbitori: reprezentanti ai autoritatilor si directori de top din domeniul energiei, constructiilor si proprietarilor de cladiri, IT&C, mediului, inovatiei, transportului si logisticii si mass-mediei.
Despre ENGIE
ENGIE este un grup mondial, activ in domeniile energiei si serviciilor cu emisii reduse de carbon. Alaturi de cei 170.000 de angajati, de clienti, parteneri si parti interesate, grupul ENGIE s-a angajat sa accelereze tranzitia catre o economie cu impact neutru in ceea ce priveste emisiile de carbon, printr-un consum redus de energie si solutii prietenoase cu mediul inconjurator.
Principala filiala a grupului in Romania,?ENGIE?Romania, activeaza in urmatoarele sectoare cheie: distributie, inmagazinare si furnizare de gaze naturale, furnizare si productie de energie electrica din surse regenerabile, servicii energetice si de facility management, inginerie si consultanta pentru proiecte de energie si infrastructura, solutii smart prin sisteme inteligente de gestionare a energiei pentru comunitati urbane.
ENGIE Romania si filialele sale deservesc un portofoliu de 1,9 milioane de clienti, opereaza o retea de distributie de circa 20.000 km si au 4.000 de angajati. ENGIE Romania opereaza in prezent 110 MW de energie regenerabila in capacitati eoliene si fotovoltaice. Compania detine doua parcuri eoliene, cu o capacitate instalata de ~100 MW, aflate in judetele Braila si Galati, si un parc fotovoltaic, compus din doua ferme, cu o capacitate instalata totala de 9,3 MW, in judetul Harghita.
Ambitia ENGIE este de a fi lider in tranzitia catre o economie cu un impact neutru asupra mediului inconjurator, o tendinta globala caracterizata prin dezvoltarea de energie curata, reducerea consumului de energie ca urmare a implementarii masurilor de eficienta energetica si a digitalizarii informatiilor. in acest scop, ENGIE dezvolta solutii integrate, inteligente, eficiente energetic pentru clientii sai.
Despre PRIAevents
Conferintele PRIAevents aduc intotdeauna in atentie cele mai importante si actuale probleme de dezbatere din fiecare domeniu de afaceri si beneficiaza de un numar mare de participanti si reprezentanti ai mass-media. Cu o experienta de peste 15 ani in organizarea de evenimente de afaceri premium, echipa PRIAevents este recunoscuta pentru organizarea de evenimente de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei si este lider in conferinte online si hibrid in Romania si Republica Moldova.
ibuild.info si Proidea sunt parteneri media al evenimentului.