In luna noiembrie aproximativ 300 de liceeni vor lua parte la 16 ateliere gratuite in proiectul "Orasul si profesiile mediului construit"
In perioada 20 octombrie - 30 noiembrie 2018 Asociatia De-a Arhitectura lanseaza proiectul "Orasul si profesiile mediului construit" in parteneriat cu Centrul de Proiecte Educationale si Sportive (PROEDUS) si Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" (UAUIM) din Bucuresti. Aproximativ 300 de liceeni din Bucuresti, din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a, vor lua parte la o serie de 16 ateliere din sfera dezvoltarii urbane si a mediului construit sustinute de profesionisti din domeniu (arhitecti si urbanisti).
Cresterea calitatii vietii urbane este un deziderat la care trebuie sa contribuie, prin colaborare, toti actorii dezvoltarii: administratia publica locala, mediul de afaceri, mediul educational, locuitorii, organizatiile societatii civile, etc. Este neindoielnic faptul ca tinerii au un potential imens de implicare in acest proces si ca, prin intermediul unor activitati educative non-formale, ei pot acumula cunostinte, pot afla despre posibile orientari profesionale si isi pot forma atitudini propice ca acest potential sa se transforme intr-o resursa implicata in dezvoltarea urbana echilibrata.
Scopul proiectului "Orasul si profesiile mediului construit" este de a trezi interesul si a focaliza atentia liceenilor asupra orasului si de a oferi metode de lucru testate deja care pot fi ulterior folosite de cadre didactice, de organizatii non-guvernamentale, de autoritati publice locale, pentru ca mediul construit sa fie obiect de studiu si reflectie si pentru ca perspectiva liceenilor asupra mediului construit sa conteze.
Proiectul isi propune sa imbunatateasca nivelul de intelegere al tinerilor privind procesul de dezvoltare urbana si rolul locuitorilor in acest proces, sa dezvolte spiritul critic al liceenilor privind mediul construit din Bucuresti si sa ofere informatii despre profesiile conexe.
Atelierele gratuite vor fi organizate la final de saptamana, cate 4 in paralel, pe 3-4 noiembrie 2018 si pe 10-11 noiembrie 2018, la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" (UAUIM) din Bucuresti. Acestea se vor derula in baza unor materiale educationale scrise de specialisti din reteaua De-a arhitectura, special create sau adaptate din curricula programelor derulate de catre Asociatia De-a Arhitectura in ultimii 7 ani.
Subiectele activitatilor din cadrul atelierelor vor fi axate pe constientizarea valorilor arhitecturii, dezvoltarea sustenabila a oraselor si modul de luare a deciziilor privind aceasta. Pe langa competente cognitive si de atitudine, vor fi adresate si competente transversale de comunicare si lucru in echipa, tinerii devenind astfel cetateni constienti de mediul in care traiesc, dar si promotori ai schimbarii in bine a oraselor lor.
Proiectul se va incheia cu un eveniment la final de noiembrie 2018 in cadrul caruia liceenii vor prezenta viziunea lor cu privire la cresterea calitatii vietii urbane, atat catre consilieri din Primaria Municipiului Bucuresti, cat si catre profesori care vor putea folosi informatiile ca material didactic.
Ideile activitatilor desfasurate la atelierele din proiectul "Orasul si profesiile mediului construit" se bazeaza pe scenariile dezvoltate anterior de catre Asociatia De-a Arhitectura in cadrul proiectului "Urban Up! Mediu construit pentru liceeni" realizat in anul 2017 sub egida programului impreuna cu Lidl pentru un viitor mai bun.
ibuild.info si ProIDEA sunt parteneri media al evenimentului.
Pentru alte informatii legate de acest eveniment luati legatura cu persoana de contact a Asociatiei De-a Arhitectura sau faceti clic pe butonul Cerere de informatii.