Ytong, partenerul proiectelor castigatoare la sectiunea Arhitectura Participativa din Anuala 2015

Proiectele castigatoare au fost initiate de Asociatia ArhiPera si De-a Arhitectura

Pentru prima data in cele 13 editii, Anuala de Arhitectura Bucuresti 2015 a premiat doua proiecte care s-au remarcat prin impactul avut asupra comunitatii. Unul dintre proiectele castigatoare este initiat de Asociatia ArhiPera si consta in actiuni de imbunatatire a conditiilor de viata ale grupurilor vulnerabile din cadrul unor comunitati aflate in saracie extrema. Un alt castigator este De-a Arhitectura, o asociatie care a reusit in doar trei ani de activitate sa introduca arhitectura ca materie optionala pentru elevii din clasele primare. Cele doua proiecte au concurat la o categorie nou infiintata, dedicata proiectelor de arhitectura participativa si actiunilor civice. Ytong este partener al celor doua proiecte din dorinta companiei de a contribui la dezvoltarea unui mediu construit de calitate in Romania care sa raspunda celor mai exigente cerinte.

De-a Arhitectura si Proiectul de construire comunitara din Belciugatele dezvoltat de Asociatia ArhiPera au fost considerate de arhitectii din juriul Anualei cele mai importante actiuni desfasurate in perioada 2014 - 2015 pentru dezvoltarea comunitatilor. De-a Arhitectura a fost laureata cu Premiul sectiunii Arhitectura participativa si actiuni civice, in timp ce proiectul din Belciugatele a primit o nominalizare la aceasta categorie, precum si Premiul Grupului Rural al OAR.

"Ytong este primul brand care s-a alaturat viziunii Asociatiei De-a arhitectura inca din 2013 din dorinta de a contribui la creionarea unui viitor in care calitatea in constructii sa primeze. Asociatia ArhiPera este un partener care ne-a surprins prin ideile sustenabile, menite sa schimbe viata comunitatilor pe termen lung", declara Georgiana Stanciu, marketing coordinator Xella Ro. "Este o onoare sa fim alaturi de aceste echipe deosebite si ne bucura evidentierea muncii depuse de ei prin recunoasterea venita din partea celui mai important for din Bucuresti in domeniul arhitecturii", adauga Georgiana Stanciu.

De-a Arhitectura este o asociatie creata de arhitecti romani care dezvolta si promoveaza proiecte de educatie de arhitectura si mediu construit pentru copii in vederea constientizarii si cunoasterii valorii arhitecturii, designului si urbanismului. Pentru anul scolar 2015-2016 cursul se va desfasura in 120 de clase din 15 orase, fiind predat de arhitectii invatatori.

Asociatia ArhiPera isi propune sa imbunatateasca conditiile de viata ale grupurilor vulnerabile din cadrul comunitatilor aflate in saracie extrema prin intermediul unei abordari integrate care include ocuparea fortei de munca, construirea de locuinte, asistenta sociala, asistenta medicala si dezvoltarea comunitara prin cultura. Fiecare casa construita este unica. Membrii familiilor iau parte la procesul de proiectare participativa lucrand impreuna cu arhitectul la macheta propriei case, adaptand proiectul la propriile nevoi si obiceiuri.

Produse mentionate in articol
Zidarie exterioara termoizolanta YTONG A+ (D 0,4) Zidarie exterioara pentru pereti portanti si zidarie portanta pentru pereti despartitori YTONG Forte (D 0,6) Zidarie exterioara pentru pereti in sistem multistrat si zidarie clasica pentru pereti de compartimentare YTONG Clasic (D 0,5) Zidarie pentru pereti de compartimentare YTONG Interio XL (D 0,5)
 
Blocuri de zidarie YTONG
5 produse

YTONG este una dintre primele marci inregistrate de beton celular autoclavizat din lume, care astazi continua sa ofere produse de zidarie de calitate premium in peste 30 de tari. Oferind o varietate larga de produse atat pentru aplicatii la exterior cat si pentru interior, blocurile de zidarie YTONG nu necesita eforturi de intretinere, nu se deterioreaza in timp si asigura confort din toate punctele de vedere. Punerea in opera rapida, consumul redus si greutatea proprie redusa a blocurilor YTONG sunt avantaje pe termen scurt care determina costul minim pe metrul patrat de zid construit. Sistemul constructiv YTONG este format din blocuri de zidarie, mortar si unelte profesionale. Oferind o varietate larga de produse atat pentru aplicatii la exterior cat si pentru interior, blocurile de zidarie YTONG nu necesita eforturi de intretinere, nu se deterioreaza in timp si asigura confort din toate punctele de vedere.

5 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Elemente de cofraj profilate YTONG BU
 
Elemente de cofraj profilate YTONG BU

Elementele din gama YTONG BU imbunatatesc radical una dintre operatiile indispensabile in constructii: cofrarea betonului armat. YTONG BU au rol de cofraj pierdut in realizarea buiandrugilor, centurilor si stalpisorilor la pereti de inchidere sau compartimentare, fiind disponibile in latimi incepand cu 20 cm. Utilizarea elementelor BU permite evitarea cofrajului traditional costisitor. Acestea au dimensiuni modulate in conformitate cu cele de fabricatie ale blocurilor de zidarie YTONG, ofera protectie excelenta la foc si constituie o suprafata de finisare unitara cu restul zidariei. Rezultatul final va fi reducerea timpilor si a costurilor de executie.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistem termoizolator din placi minerale Multipor
 
Sistem termoizolator din placi minerale Multipor

Multipor este un material natural, ecologic, complet mineral si neinflamabil, destinat atat termoizolarii la interior, cat si la exterior. Produsul poate fi utilizat pentru termoreabilitarea individuala a apartamentelor si a spatiilor interioare din cladirile publice, dar si pentru termoizolarea caselor unifamiliale. Componentele sistemului: placile termoizolante Multipor, incombustibile; adezivul mineral usor, incombustibil; dibluri (daca este cazul), 1 diblu per placa; plasa de armare. Sistemul include cateva componente simplificate comparativ cu alte solutii de termoizolare, inclusiv din punct de vedere al aplicarii si al manoperei. Astfel, adezivul mineral Multipor se foloseste atat ca liant, cat si ca material de finisare. Placile minerale Multipor au o inertie termica ridicata, respecta mediul inconjurator si mai ales sanatatea beneficiarilor si a echipelor de montaj si isi mentin capacitatea de izolare termica chiar si in conditii de umiditate ridicata, asigurand astfel un nivel de umiditate optim pentru locuire si pentru sanatatea cladirii.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Mortar Ytong in pat subtire
 
Mortar Ytong in pat subtire

Mortarul Ytong este caracterizat de inalta rezistenta, adezivitate si minimizeaza puntile termice. Acest mortar se foloseste in tehnologia cu rosturi subtiri, tehnologie specifica zidariilor din beton celular auoclavizat. Avantaje ale utilizarii mortarului in pat subtire Ytong: scade consumul de mortar si timpul de punere in opera. Pozitia blocurilor de zidarie poate fi corectata timp de 10 minute dupa fixarea in mortarul adeziv Ytong. Folosirea mortarului in pat subtire de numai 1-2 mm, specifica zidariei Ytong, face ca pierderile de caldura sa fie reduse cu pana la 90 %.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...