Arta de a transforma orasul. Strada cu strada.
Blocurile de zidarie Ytong vor fi utilizate in proiecte de design in spatiul urban care vor fi expuse pe strazile din Bucuresti si Iasi in perioada 12-14 iunie. Lucrarile din cadrul evenimentului Street Delivery vor fi realizate de echipe de arhitecti care doresc sa ofere publicului alternative in gandirea spatiului public.
Blocurile Ytong au mai fost folosite anul trecut in conceperea unor obiecte de mobilier urban care au fost amplasate intr-o gradina de vara conceputa de designerii Anca Fetcu si Cristina Curelea. Piesele create pentru gradina SoLemn variaza de la un concept inedit de zidarie tesuta, la scaune sau flori de dimensiunea unei persoane. Produsul Ytong a fost preferat aici datorita usurintei de a fi prelucrat, rezistentei in timp pe care o confera lucrarilor realizate, precum si a designului minimalist al blocurilor de zidarie.
De asemenea, unul dintre cei mai premiati arhitecti romani din noua generatie, Attila Kim, a utilizat blocuri Ytong pentru o expozitie din cadrul Kunsthalle Budapesta (Muzeul de Arta Contemporana), unde culoarea perfect alba si planeitatea au folosit in definirea unor spatii in interiorul muzeului. Alt proiect de design realizat cu blocuri de zidarie Ytong este standul Murmur din magazinul Eva in cadrul proiectului Downtown Bucharest.
Pentru amenajarea vitrinelor agentiei Pascal Delmotte din perioada Sarbatorilor arhitectii de la biroul din zona Dorobanti din Bucuresti au optat pentru un material dur ca blocurile albe de zidarie Ytong pe care l-au combinat cu bare de cupru sau tesaturi traditionale cu scopul de a recrea pungile sau cutiile de cadouri de la baza bradului de Craciun.
Despre Street Delivery
Street Delivery este un eveniment care si-a propus sa puna in evidenta rolul spatiului public, al importantei culturii si al memoriei istorice in dezvoltarea durabila a orasului. Misiunea Street Delivery este aceea de a reinventa si de a intari rolul pe care spatiul public il joaca in viata locuitorilor, prin convertirea peisajului urban in spatiu viu. Street Delivery a reprezentat, incepand cu 2006, un cadru in care societatea civila, artisti, arhitecti, muzicieni, locatari pot oferi o alternativa la felul in care este perceputa locuirea orasului.