Obiecte de mobilier urban construite cu blocuri Ytong la Street Delivery

Arta de a transforma orasul. Strada cu strada.

Blocurile de zidarie Ytong vor fi utilizate in proiecte de design in spatiul urban care vor fi expuse pe strazile din Bucuresti si Iasi in perioada 12-14 iunie. Lucrarile din cadrul evenimentului Street Delivery vor fi realizate de echipe de arhitecti care doresc sa ofere publicului alternative in gandirea spatiului public.

Obiecte de mobilier urban construite cu blocuri Ytong la Street Delivery
Obiecte de mobilier urban construite cu blocuri Ytong la Street Delivery
Fundatia Carturesti si Ordinul Arhitectilor din Romania organizeaza in Bucuresti, Timisoara, Iasi si Cluj un weekend national dedicat spatiului public si recuperarii peisajului urban de catre pietoni si comunitate. Ytong are deja o traditie in sustinerea evenimentelor din aceasta categori, fiind unul dintre parteneri ultimelor trei editii Street Delivery din Iasi, iar de anul acesta fiind un partener de incredere si pentru editia Street Delivery din Bucuresti.

Blocurile Ytong au mai fost folosite anul trecut in conceperea unor obiecte de mobilier urban care au fost amplasate intr-o gradina de vara conceputa de designerii Anca Fetcu si Cristina Curelea. Piesele create pentru gradina SoLemn variaza de la un concept inedit de zidarie tesuta, la scaune sau flori de dimensiunea unei persoane. Produsul Ytong a fost preferat aici datorita usurintei de a fi prelucrat, rezistentei in timp pe care o confera lucrarilor realizate, precum si a designului minimalist al blocurilor de zidarie.

Obiecte de mobilier urban construite cu blocuri Ytong la Street Delivery
Obiecte de mobilier urban construite cu blocuri Ytong la Street Delivery

De asemenea, unul dintre cei mai premiati arhitecti romani din noua generatie, Attila Kim, a utilizat blocuri Ytong pentru o expozitie din cadrul Kunsthalle Budapesta (Muzeul de Arta Contemporana), unde culoarea perfect alba si planeitatea au folosit in definirea unor spatii in interiorul muzeului. Alt proiect de design realizat cu blocuri de zidarie Ytong este standul Murmur din magazinul Eva in cadrul proiectului Downtown Bucharest.

Pentru amenajarea vitrinelor agentiei Pascal Delmotte din perioada Sarbatorilor arhitectii de la biroul din zona Dorobanti din Bucuresti au optat pentru un material dur ca blocurile albe de zidarie Ytong pe care l-au combinat cu bare de cupru sau tesaturi traditionale cu scopul de a recrea pungile sau cutiile de cadouri de la baza bradului de Craciun.

Despre Street Delivery
Street Delivery este un eveniment care si-a propus sa puna in evidenta rolul spatiului public, al importantei culturii si al memoriei istorice in dezvoltarea durabila a orasului. Misiunea Street Delivery este aceea de a reinventa si de a intari rolul pe care spatiul public il joaca in viata locuitorilor, prin convertirea peisajului urban in spatiu viu. Street Delivery a reprezentat, incepand cu 2006, un cadru in care societatea civila, artisti, arhitecti, muzicieni, locatari pot oferi o alternativa la felul in care este perceputa locuirea orasului.

Produse mentionate in articol
Zidarie exterioara termoizolanta YTONG A+ (D 0,4) Zidarie exterioara pentru pereti portanti si zidarie portanta pentru pereti despartitori YTONG Forte (D 0,6) Zidarie exterioara pentru pereti in sistem multistrat si zidarie clasica pentru pereti de compartimentare YTONG Clasic (D 0,5) Zidarie pentru pereti de compartimentare YTONG Interio XL (D 0,5)
 
Blocuri de zidarie YTONG
5 produse

YTONG este una dintre primele marci inregistrate de beton celular autoclavizat din lume, care astazi continua sa ofere produse de zidarie de calitate premium in peste 30 de tari. Oferind o varietate larga de produse atat pentru aplicatii la exterior cat si pentru interior, blocurile de zidarie YTONG nu necesita eforturi de intretinere, nu se deterioreaza in timp si asigura confort din toate punctele de vedere. Punerea in opera rapida, consumul redus si greutatea proprie redusa a blocurilor YTONG sunt avantaje pe termen scurt care determina costul minim pe metrul patrat de zid construit. Sistemul constructiv YTONG este format din blocuri de zidarie, mortar si unelte profesionale. Oferind o varietate larga de produse atat pentru aplicatii la exterior cat si pentru interior, blocurile de zidarie YTONG nu necesita eforturi de intretinere, nu se deterioreaza in timp si asigura confort din toate punctele de vedere.

5 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...