Educatia de arhitectura in Romania, de 5 ani. Premierea arhitectilor voluntari

YTONG, sustinator al proiectului De-a Arhitectura inca din 2012

Invitati cu experienta din Romania, Finlanda, Germania si Japonia si-au prezentat experientele de lucru in cadrul celei de-a treia editie a conferintei De-a arhitectura TALKS, la Palatul Universul, in Bucuresti.

YTONG, partener principal al acestui eveniment, a invitat-o pe Arh Irina Melita sa povesteasca despre experienta ei in cadrul De-a povestita, program ce a constat intr-o serie de conferinte de arhitectura pentru copii: "Ni se pare important ca discursul De-a arhitectura sa ajunga la cat mai multa lume. Pentru ca De-a arhitectura le da copiilor o perspectiva mai larga asupra orasului, asupra constructiilor pe care le vad, asupra spatiului si mediului construit in care ei activeaza. O perspectiva care ii face sa fie atenti. De-a arhitectura ii invata sa fie atenti la lucrurile marunte care tin de aer, lumina, spatiu, detaliile unor constructii, s.a. Apoi, aceste cursuri ofera niste instrumente copiilor cu care ei pot lucra idei si proiecte personale pentru o lume in care vor trai cand vor fi mari. Copiii trebuie sa fie pregatiti pentru o lume care inca nu exista, o lume a viitorului", a povestit Irina Melita in cadrul conferintei.

Conferinta a continuat cu Gala Voluntarilor De-a arhitectura, eveniment ce a premiat munca arhitectilor care, saptamana de saptamana, timp de cinci ani, au facut voluntariat in scoli din intreaga tara si au sustinut activitatile si proiectele De-a arhitectura.

YTONG, sustinator al proiectului De-a Arhitectura inca din 2012
De-a arhitectura este un proiect esential pentru arhitectura, oras, patrimoniu dus de peste 250 arhitecti pasionati in scoli din toata tara. Copiii si adultii invata despre spatiul construit, arhitectura, design, dar si notiuni de cultura generala si principii de ecologie si sustenabilitate, fiind activi in comunitatile lor. YTONG este primul brand care s-a alaturat activitatilor De-a arhitectura, filozofia brandului fiind strans legata de educarea copiilor in spiritul arhitecturii de calitate, lucrul in echipa, familie si comunitate.

Produse mentionate in articol
Zidarie exterioara termoizolanta YTONG A+ (D 0,4) Zidarie exterioara pentru pereti portanti si zidarie portanta pentru pereti despartitori YTONG Forte (D 0,6) Zidarie exterioara pentru pereti in sistem multistrat si zidarie clasica pentru pereti de compartimentare YTONG Clasic (D 0,5) Zidarie pentru pereti de compartimentare YTONG Interio XL (D 0,5)
 
Blocuri de zidarie YTONG
5 produse

YTONG este una dintre primele marci inregistrate de beton celular autoclavizat din lume, care astazi continua sa ofere produse de zidarie de calitate premium in peste 30 de tari. Oferind o varietate larga de produse atat pentru aplicatii la exterior cat si pentru interior, blocurile de zidarie YTONG nu necesita eforturi de intretinere, nu se deterioreaza in timp si asigura confort din toate punctele de vedere. Punerea in opera rapida, consumul redus si greutatea proprie redusa a blocurilor YTONG sunt avantaje pe termen scurt care determina costul minim pe metrul patrat de zid construit. Sistemul constructiv YTONG este format din blocuri de zidarie, mortar si unelte profesionale. Oferind o varietate larga de produse atat pentru aplicatii la exterior cat si pentru interior, blocurile de zidarie YTONG nu necesita eforturi de intretinere, nu se deterioreaza in timp si asigura confort din toate punctele de vedere.

5 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Elemente de cofraj profilate YTONG BU
 
Elemente de cofraj profilate YTONG BU

Elementele din gama YTONG BU imbunatatesc radical una dintre operatiile indispensabile in constructii: cofrarea betonului armat. YTONG BU au rol de cofraj pierdut in realizarea buiandrugilor, centurilor si stalpisorilor la pereti de inchidere sau compartimentare, fiind disponibile in latimi incepand cu 20 cm. Utilizarea elementelor BU permite evitarea cofrajului traditional costisitor. Acestea au dimensiuni modulate in conformitate cu cele de fabricatie ale blocurilor de zidarie YTONG, ofera protectie excelenta la foc si constituie o suprafata de finisare unitara cu restul zidariei. Rezultatul final va fi reducerea timpilor si a costurilor de executie.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistem termoizolator din placi minerale Multipor
 
Sistem termoizolator din placi minerale Multipor

Multipor este un material natural, ecologic, complet mineral si neinflamabil, destinat atat termoizolarii la interior, cat si la exterior. Produsul poate fi utilizat pentru termoreabilitarea individuala a apartamentelor si a spatiilor interioare din cladirile publice, dar si pentru termoizolarea caselor unifamiliale. Componentele sistemului: placile termoizolante Multipor, incombustibile; adezivul mineral usor, incombustibil; dibluri (daca este cazul), 1 diblu per placa; plasa de armare. Sistemul include cateva componente simplificate comparativ cu alte solutii de termoizolare, inclusiv din punct de vedere al aplicarii si al manoperei. Astfel, adezivul mineral Multipor se foloseste atat ca liant, cat si ca material de finisare. Placile minerale Multipor au o inertie termica ridicata, respecta mediul inconjurator si mai ales sanatatea beneficiarilor si a echipelor de montaj si isi mentin capacitatea de izolare termica chiar si in conditii de umiditate ridicata, asigurand astfel un nivel de umiditate optim pentru locuire si pentru sanatatea cladirii.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Mortar Ytong in pat subtire
 
Mortar Ytong in pat subtire

Mortarul Ytong este caracterizat de inalta rezistenta, adezivitate si minimizeaza puntile termice. Acest mortar se foloseste in tehnologia cu rosturi subtiri, tehnologie specifica zidariilor din beton celular auoclavizat. Avantaje ale utilizarii mortarului in pat subtire Ytong: scade consumul de mortar si timpul de punere in opera. Pozitia blocurilor de zidarie poate fi corectata timp de 10 minute dupa fixarea in mortarul adeziv Ytong. Folosirea mortarului in pat subtire de numai 1-2 mm, specifica zidariei Ytong, face ca pierderile de caldura sa fie reduse cu pana la 90 %.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...