Cum iti protejeaza locuintele verzi bugetul si sanatatea?

Cinci lucruri mai putin cunoscute

Cum iti protejeaza locuintele verzi bugetul si sanatatea?
Cum iti protejeaza locuintele verzi bugetul si sanatatea?

In Romania locuintele verzi sunt asociate consumului minim de resurse pentru incalzire si racire. Eficienta energetica este, insa, doar unul dintre obiectivele urmarite pentru certificarea unei cladiri. La fel de importante sunt si calitatea aerului interior, costurile mici pentru reparatii, utilizarea unor materiale naturale, designul inteligent sau cantitatea de deseuri generata in procesul de constructii si cel de renovare. YTONG si Romania Green Building Council (RoGBC) explica mai jos cateva dintre avantajele locuintelor verzi. Pentru mai multe detalii si o lista de proiecte rezidentiale recomandate datorita calitatii lucrarilor vizitati pavilionul special realizat in cadrul Targului National Imobiliar din 19-21 mai 2017.

  • Calitatea aerului interior

Incepand din luna mai a acestui an proiectele imobiliare incluse in programul de certificare Locuinta Verde al RoGBC vor fi testate pentru calitatea aerului interior. Ce inseamna aceasta? In primul rand se va urmari asigurarea unei ventilari adecvate, reglarea naturala a nivelului umiditate la interior si utilizarea unor materiale care nu emit in aer compusi toxici. Peretii intr-un singur strat realizati cu blocuri YTONG - primul material de zidarie certificat de RoGBC ca solutie potrivita pentru construirea de locuinte verzi - permit obtinerea unui nivel optim de umiditate la interior cu costuri zero.

  • Costuri mici de reparatii

O locuinta verde permite interventii de imbunatatire la costuri minime. Trasarea canalelor pentru instalatii in pereti realizati cu YTONG este o operatiune care poate fi realizata de oricine fara mari eforturi. De asemenea, tencuirea sau vopsirea peretilor perfect drepti, cum sunt cei realizati cu blocuri YTONG, se face cu un consum minim de resurse.

  • Produse naturale

Reducerea semnificativa a substantelor chimice permise in materialele de constructii si obligativitatea de a face publice substantele folosite la producerea materialelor fac parte din noile conditii pentru certificare verde in domeniul rezidential. YTONG este 100% natural si asigura un grad de izolare termica superior, astfel se evita aplicarea unui strat suplimentar realizat din materiale plastice.

  • Designul inteligent

O locuinta trebuie gandita pe termen lung. Componenta unei familii sau nevoile acesteia se schimba in timp. Un design inteligent permite utilizari diferite ale locuintei pe masura ce nevoile ocupantilor se modifica sau in cazul aparitiei unor noi proprietari cu nevoi diferite. Pentru reducerea impactului asupra terenului este incurajata constructia pe verticala. Expertii YTONG prezenti in acest weekend la standul Targului National International va pot oferi o lista ampla de proiecte de blocuri din Bucuresti realizate cu materiale de cea mai buna calitate.

  • Reducerea deseurilor din constructii si demolari ulterioare

Expertii RoGBC si YTONG recomanda utilizarea unor materiale de constructii care genereaza pierderi foarte mici si o cantitate minima de deseuri in santier atat in faza de constructii, cat si in cele de renovare. La categoria produse de zidarie, YTONG asigura pierderi foarte mici, de doar 2%, produsele putand fi usor decupate in orice forma dorita.

Produse mentionate in articol
Zidarie exterioara termoizolanta YTONG A+ (D 0,4) Zidarie exterioara pentru pereti portanti si zidarie portanta pentru pereti despartitori YTONG Forte (D 0,6) Zidarie exterioara pentru pereti in sistem multistrat si zidarie clasica pentru pereti de compartimentare YTONG Clasic (D 0,5) Zidarie pentru pereti de compartimentare YTONG Interio XL (D 0,5)
 
Blocuri de zidarie YTONG
5 produse

YTONG este una dintre primele marci inregistrate de beton celular autoclavizat din lume, care astazi continua sa ofere produse de zidarie de calitate premium in peste 30 de tari. Oferind o varietate larga de produse atat pentru aplicatii la exterior cat si pentru interior, blocurile de zidarie YTONG nu necesita eforturi de intretinere, nu se deterioreaza in timp si asigura confort din toate punctele de vedere. Punerea in opera rapida, consumul redus si greutatea proprie redusa a blocurilor YTONG sunt avantaje pe termen scurt care determina costul minim pe metrul patrat de zid construit. Sistemul constructiv YTONG este format din blocuri de zidarie, mortar si unelte profesionale. Oferind o varietate larga de produse atat pentru aplicatii la exterior cat si pentru interior, blocurile de zidarie YTONG nu necesita eforturi de intretinere, nu se deterioreaza in timp si asigura confort din toate punctele de vedere.

5 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Elemente de cofraj profilate YTONG BU
 
Elemente de cofraj profilate YTONG BU

Elementele din gama YTONG BU imbunatatesc radical una dintre operatiile indispensabile in constructii: cofrarea betonului armat. YTONG BU au rol de cofraj pierdut in realizarea buiandrugilor, centurilor si stalpisorilor la pereti de inchidere sau compartimentare, fiind disponibile in latimi incepand cu 20 cm. Utilizarea elementelor BU permite evitarea cofrajului traditional costisitor. Acestea au dimensiuni modulate in conformitate cu cele de fabricatie ale blocurilor de zidarie YTONG, ofera protectie excelenta la foc si constituie o suprafata de finisare unitara cu restul zidariei. Rezultatul final va fi reducerea timpilor si a costurilor de executie.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistem termoizolator din placi minerale Multipor
 
Sistem termoizolator din placi minerale Multipor

Multipor este un material natural, ecologic, complet mineral si neinflamabil, destinat atat termoizolarii la interior, cat si la exterior. Produsul poate fi utilizat pentru termoreabilitarea individuala a apartamentelor si a spatiilor interioare din cladirile publice, dar si pentru termoizolarea caselor unifamiliale. Componentele sistemului: placile termoizolante Multipor, incombustibile; adezivul mineral usor, incombustibil; dibluri (daca este cazul), 1 diblu per placa; plasa de armare. Sistemul include cateva componente simplificate comparativ cu alte solutii de termoizolare, inclusiv din punct de vedere al aplicarii si al manoperei. Astfel, adezivul mineral Multipor se foloseste atat ca liant, cat si ca material de finisare. Placile minerale Multipor au o inertie termica ridicata, respecta mediul inconjurator si mai ales sanatatea beneficiarilor si a echipelor de montaj si isi mentin capacitatea de izolare termica chiar si in conditii de umiditate ridicata, asigurand astfel un nivel de umiditate optim pentru locuire si pentru sanatatea cladirii.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Mortar Ytong in pat subtire
 
Mortar Ytong in pat subtire

Mortarul Ytong este caracterizat de inalta rezistenta, adezivitate si minimizeaza puntile termice. Acest mortar se foloseste in tehnologia cu rosturi subtiri, tehnologie specifica zidariilor din beton celular auoclavizat. Avantaje ale utilizarii mortarului in pat subtire Ytong: scade consumul de mortar si timpul de punere in opera. Pozitia blocurilor de zidarie poate fi corectata timp de 10 minute dupa fixarea in mortarul adeziv Ytong. Folosirea mortarului in pat subtire de numai 1-2 mm, specifica zidariei Ytong, face ca pierderile de caldura sa fie reduse cu pana la 90 %.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...