Timpul de uscare scade de 7 ori fata de uscarea naturala
Inainte de a monta o pardoseala de lemn (parchet dublu-triplu stratificat sau masiv) sau PVC, trebuie masurat nivelul de umiditate din sapa.
Acesta nu trebuie sa depaseasca valoarea de 2% CM sau 45-50 unitati (digits), ideal 1,4% CM sau 45 unitati.
Timpul de uscare pentru o sapa pe baza de ciment de 10 cm poate dura intre 90-110 zile in conditiile de ventilatie si temperatura constanta peste 18°C (aprox. 8-10 zile pentru fiecare centimetru grosime), conditii climaterice care nu exista in Romania (apar ploi, perioade care pot intrerupe ciclul, in plus este putin probabil ca toate lucrarile sa necesite uscare exact in perioada de vara).
Foarte multi constructori ignora chiar si cele 28 de zile necesare pentru ca sapa sa se matureze. Abia dupa aceasta perioada, sapa se poate placa cu gresie, marmura etc.
Daca umiditatea din sapa depaseste valorile recomandate, atunci trebuie realizata o uscare fortata.
Prin tehnica germana de uscare pe care firma Life Art Distributie o foloseste:
- timpul de uscare scade de 7 ori fata de uscarea naturala (max. 15 zile)
- se elimina sigur si eficient umiditatea reziduala. Eficienta este intre 24-78 litri in 24h
- se garanteaza realizarea unei lucrari de calitate.
Bog'Art, Terra Gaz Construct, Magnum Expert Building, Petro Company Construct, Celeritas Transaltions, Imona Residence Buidings, MT&T Property Management etc.
In portofoliul firmei sunt cuprinse zeci de ansambluri rezidentiale si constructii in Bucuresti si in tara, iar peste 30 de parchetari si montatori de pardoseli speciale le recomanda.
Mai mult, in perioada rece, cand tencuiala si gletul nu se usuca pentru a termina finisajele, pachetul de dezumidificare fortata este esential pentru a realiza lucrari de calitate si pentru a respecta graficul lucrarii.