Racirea locuintei cu ajutorul pompei de caldura Vaillant

Racirea locuintei cu ajutorul unei pompe de caldura Vaillant

O solutie eficienta si ecologica pentru a racori locuinta vara

Racire cu o pompa de caldura? Poate fi greu de crezut, dar este adevarat! Pompa de caldura Vaillant poate si racori locuinta, nu doar incalzi.

Desi s-a raspandit vestea ca pompele de caldura sunt o modalitate eficienta si ecologica de a va incalzi casa, este inca un secret bine pastrat faptul ca acestea pot face mai mult decat sa incalzeasca si sa furnizeze apa calda. Pompele de caldura pot, de asemenea, sa va racoreasca locuinta. In urmatoarea sectiune veti afla totul despre racirea cu o pompa de caldura.

Racirea locuintei cu ajutorul unei pompe de caldura Vaillant
Racirea locuintei cu ajutorul unei pompe de caldura Vaillant

Racirea cu o pompa de caldura - Cum functioneaza

Principiul care sta la baza acestui proiect este inteligent, dar simplu. Practic, pompa de caldura functioneaza intr-un mod similar cu incalzirea, doar ca in sens invers: Aerul cald este extras din interiorul casei si este evacuat in mediul inconjurator. Exista doua moduri de a utiliza o pompa de caldura pentru racire: cu incalzire prin pardoseala sau cu un ventiloconvector - si doua tipuri diferite de racire.

Racirea locuintei cu ajutorul unei pompe de caldura Vaillant
Racirea locuintei cu ajutorul unei pompe de caldura Vaillant

Un lucru de care trebuie sa fim constienti: Nu este posibil sa racoriti locuinta cu o pompa de caldura daca aveti doar radiatoare conventionale in casa, deoarece radiatoarele nu ofera o suprafata suficienta.

Cum va poate ajuta incalzirea prin pardoseala sa mentineti racoarea in locuinta

Racirea locuintei cu ajutorul unei pompe de caldura Vaillant
Racirea locuintei cu ajutorul unei pompe de caldura Vaillant

Dupa cum stiti, in cazul incalzirii prin pardoseala, un sistem de tevi care transporta apa trece pe sub podeaua casei. In timpul modului de incalzire, apa calda circula si va incalzeste incaperile la temperatura dorita. Pentru a raci, intregul proces este inversat: apa rece circula si transporta excesul de caldura. Aceasta metoda de racire va permite sa reduceti temperatura camerei cu pana la 3°C. Racirea cu aceasta metoda prezinta o serie de avantaje: functionarea este complet silentioasa, nu este nevoie de un sistem de aer conditionat suplimentar, iar curentii de aer sunt de domeniul trecutului. Trebuie doar sa va asigurati ca temperatura incalzirii prin pardoseala este monitorizata de senzori pentru a preveni aparitia condensului.

Racirea cu un ventiloconvector.

Un ventiloconvector este, in principiu, un fel de aparat de aer conditionat. Acesta este format din doua componente: un schimbator de caldura, care converteste energia termica si un ventilator. Un ventilator cu serpentina utilizeaza apa rece pentru a raci aerul, iar ventilatorul, la randul sau, il sufla in incapere. Acesta este un mod deosebit de eficient de a va racori interioarele: efectul rezultat este mult mai mare decat cel obtinut cu metoda de incalzire prin pardoseala. Ventiloconvectorul nu numai ca aduce o usurare binevenita intr-o zi calduroasa de vara - dar ofera si avantajul suplimentar de a dezumidifica aerul.

Este important de retinut ca ventiloconvectoarele pot fi utilizate numai in combinatie cu pompele de caldura cu sursa de aer.

Tipuri de optiuni de racire - Sa verificam optiunile de racire

Racire pasiva
Racirea pasiva necesita o combinatie a unui sistem de incalzire de suprafata cu o pompa de caldura cu sursa de apa sau cu o pompa de caldura cu sursa de sol - numita si pompa de caldura geotermala. Racirea pasiva se foloseste de temperatura scazuta a pamantului si a apelor subterane pentru a asigura efectul de racire. In cazul unei pompe de caldura cu sursa sol, aproximativ 8°C, iar pentru o pompa de caldura cu sursa apa 10°C - 12°C.

Partea buna a racirii pasive este ca pompa de caldura nu trebuie sa functioneze in mod activ si, prin urmare, utilizeaza doar o cantitate minima de energie electrica.

Racire activa
Asa cum am mentionat mai sus, pompa de caldura Vaillant functioneaza prin extragerea aerului cald din mediul inconjurator, conducandu-l printr-un sistem de conducte si, in final, transferand aceasta caldura catre circuitul de incalzire al casei.

In ceea ce priveste racirea activa, pompa de caldura functioneaza in mod similar cu incalzirea, doar ca in sens invers. Aceasta inseamna ca aerul cald este extras din locuinta si evacuat in mediul inconjurator. In acest fel, temperatura din interior poate fi scazuta cu pana la 3°C, fie cu ajutorul incalzirii prin pardoseala, fie cu un ventiloconvector. Trebuie mentionat faptul ca pompa de caldura consuma energie in timpul racirii active.

Racirea activa este posibila numai cu o pompa de caldura cu sursa de aer. In cazul pompelor de caldura cu sursa apa si a pompelor de caldura cu sursa sol, racirea activa nu este posibila.

Sistem fotovoltaic
Daca doriti sa mentineti costurile de functionare cat mai scazute, o optiune excelenta este combinarea pompei de caldura cu un sistem fotovoltaic. Acesta va permite sa generati energia electrica ecologica de care aveti nevoie pentru functia de racire activa a pompei de caldura, astfel nu exista costuri suplimentare pentru energia electrica.

Costuri de energie pentru racire

Economii de energie care va dau un sentiment de caldura.
Pompele de caldura includ, in mod normal, o functie de racire. Aceasta inseamna ca nu este nevoie sa le modernizati. Cu toate acestea, in anumite cazuri, este posibil sa aveti nevoie de ventiloconvectoare suplimentare. Racirea activa creste consumul de energie al pompei de caldura si va duce la cresterea costurilor energetice. Acestea fiind spuse, racirea cu o pompa de caldura nu este mai costisitoare decat racirea cu un aparat de aer conditionat, deoarece ambele dispozitive functioneaza cu aceeasi tehnologie. De fapt, racirea cu o pompa de caldura este probabil mai ieftina pe termen lung, deoarece nu este nevoie sa achizitionati o unitate suplimentara de aer conditionat.

Racirea locuintei cu ajutorul unei pompe de caldura Vaillant
Racirea locuintei cu ajutorul unei pompe de caldura Vaillant
Produse mentionate in articol
Pompa de caldura aer-apa aroTHERM split
 
Pompa de caldura aer-apa aroTHERM split

aroTHERM split este o pompa de caldura construita pe baza tehnologiei split - intre unitatea exterioara si cea interioara, transferul termic se realizeaza printr-un traseu frigorific cu Freon. In unitatea exterioara se regasesc toate componentele circuitului frigorific. Condensatorul se regaseste in unitatea interioara. Cu doar 0,5 m² necesari, cerinta de spatiu pentru montaj este minima. Este extrem de silentioasa, de la doar 3 metri distanta, nivelul presiunii acustice este mai mic de 30 dB (A).

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Pompa de caldura sol-apa flexoTHERM - exclusive Green iQ
 
Pompa de caldura sol-apa flexoTHERM - exclusive Green iQ

Pompele de caldura Vaillant stabilesc standarde pentru confortul casei. Acestea asigura confortul caldurii si al apei calde pe tot parcursul anului, iar in timpul verii asigura un climat interior placut in orice moment, prin intermediul functiei de racire controlate automat. Avantajele pompei de caldura flexoTHERM: cel mai mic nivel de zgomot in interiorul cladirii; temperatura pe tur mare de pana la 65°C; in zilele calduroase, pompa de caldura poate fi utilizata pentru racirea activa sau pasiva a cladirii, in functie de tipul sursei de caldura. Pentru setarea parametrilor de la distanta si pentru diagnosticare de la distanta, pompa de caldura vine echipata cu modulul de conectare la internet VR 900.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Pompa de caldura aer-apa aroTHERM plus
 
Pompa de caldura aer-apa aroTHERM plus

aroTHERM plus se potriveste in special pentru modernizare. Mai presus de toate, designul sau cu economie de spatiu si instalarea simpla il fac o alegere buna pentru cladirile existente, dar si pentru cele noi. Cu puternicul sau refrigerent natural, aceasta poate atinge temperaturi de debit ridicate de pana la 75°C - alimentand radiatoarele existente care functioneaza inca eficient.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Pompa de caldura
Pompa de caldura
Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Instalatii mecanice
Instalatii mecanice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...