Vreti sa salvati niste bani? Nu va puteti permite sa ramaneti fara analizor zile intregi?
Ei bine, testo va ofera cinci sfaturi care va vor economisi bani pe reparatii costisitoare si vor prelungi durata de viata a echipamentului dumneavoastra.
1.Umiditatea
Sfat: Evitati-o cu orice pret.
Cum?
Umiditatea este un produs secundar al combustiei, iar analizorul dumneavoastra o va retine in mod intentionat, impiedicand-o sa afecteze rezultatele analizei pentru gazele de ardere. Obisnuiti sa goliti periodic capcana de condes a analizorului. Ganditi-va la ea ca la un scutec. Ganditi-va la rutina zilnica si, poate, asociati golirea capcanei de condens cu adunarea trusei la sfarsitul zilei sau dupa fiecare utilizare.
Imaginati-va ca este iarna. Va imaginati dormind in masina peste noapte? Greu de crezut. Nici analizatorul dumneavoastra nu vrea acest lucru. Se va forma condens in interiorul instrumentului dumneavoastra atunci cand este mutat din medii reci in medii mai calde. Nu o veti vedea, dar credeti-ne, este acolo si va poate distruge instrumentul.
Bonus: Daca va aduceti in casa analizorul pe timp de noapte, reduceti si sansele ca acesta sa fie furat!
Concluzie: Infiltrarea apei si furtul sunt ambele subiecte de evitat. Schimbati scutecul (scuze, capcana de condens) analizorului dumneavoastra dupa fiecare utilizare sau cel putin zilnic. Evitati sa va lasati analizorul in masina peste noapte.
2.Curatarea pompei
Cum?
Atunci cand testati o centrala, gazele nocive sunt aspirate in analizorul dumneavoastra si trec prin senzori, furnizandu-va un rezultat al analizei. Unele dintre aceste gaze raman in analizor si dupa terminarea testului, provocand daune considerabile prin coroziune, asa ca este perfect logic sa lasati analizorul sa mearga in aer curat inainte de a-l opri.
Nu uitati insa, curatati pompa analizorului NUMAI in aer curat.
3.Filtrele
Sfat: Ajutati analizorul sa respire.
Cum?
Daca ati avut o raceala, cunoasteti sentimentul de a respira greu, cu plamanii plini de cine stie ce. Asadar, daca filtrele din instrumentul dumneavoastra sunt vizibil pline de funingine, murdarie si condens imbibat, asigurati-va ca le inlocuiti. Altfel, analizorul dumneavoastra va masura cu precizie.
Concluzie: Filtrele costa cativa lei. Cumparati cateva si pastrati-le la indemana.
4.Curatarea analizorului
Cum?
Curatati analizorul. Este atat de simplu. Acele servetele umede pe care le folositi pentru maini sunt suficiente. Sunt blande si delicate cu mainile dumneavoastra si vor fi blande si delicate si cu analizorul de gaze. Curatati analizorul de orice urma de murdarie sau funingine si eliminati orice bucatica de metal atrasa de magnetul din spate. Clientii dumneavoastra vor aprecia faptul ca evitati sa le zgariati centralele si nu veti arata ca un cosar din anii 1920.
Concluzie: Curatati-va analizorul atunci cand ii goliti capcana de condens. Doi iepuri dintr-o lovitura si toate cele!
5.Bune practici
Sfat: Nu va vom invata cum sa va faceti treaba, fara indoiala ca va cunoasteti meseria mai bine decat oricine, dar daca tineti cont de aceste sfaturi de bune practici, analizatorul dumneavoastra va fi fericit, iar buzunarele dumneavoastra vor fi putin mai adanci. Beti o bere din partea testo!
Cum?
Exista cateva elemente de baza de care este usor sa uitam, dar care fac cu adevarat diferenta.
Nu vrem sa fim paranoici, dar macar o data, “va rugam sa deschideti bine ochii!”. Verificati sondele si furtunurile analizorului. Furtunurile si sondele deteriorate vor cauza masuratori incorecte. Cautati fisuri si uzura.
Scuturati furtunul si sonda dupa utilizare, orice reziduu de condens ar trebui sa se scurga cu usurinta, evitand deteriorarea analizorului dumneavoastra.
Nu lasati furtunul conectat la analizor. Acest lucru ajuta la uscarea umiditatii ramase.
Utilizati incarcatorul corect pentru analizorul dumneavoastra. Incarcatoarele universale de pe piata vor avea probabil o iesire de tensiune / curent incorecta si ar putea sa va prajeasca instrumentul.
Sonda dumneavoastra este pe primul si ultimul loc. Conectati sonda la analizorul dumneavoastra inainte de a-l porni si lasati-o conectata pana cand inchideti analizorul dupa procesul de curatare a pompei.
Unele centrale genereaza niveluri ridicate de CO, ceea ce ar putea sa incarce in mod real senzorul de CO din interiorul analizorului dumneavoastra. Introduceti sonda in cosul de fum numai dupa ce arzatorul a pornit.
Atunci cand efectuati masuratorile, asigurati-va ca cititi valorile din centrul cosului de fum, adica din zona cea mai fierbinte. Astfel, veti obtine cea mai precisa citire, dar veti evita, de asemenea, sa atingeti peretele cosului de fum (unde se formeaza cea mai mare parte a condensului).
Concluzie: Incercati sa urmati aceste sfaturi de bune practici. Probabil ca le-ati invatat la scoala, dar daca nu, veti economisi niste bani pe termen lung.
6.Intrati pe testo.ro
Sfat: Bine, am spus cinci sfaturi, dar acest bonus este reciproc avantajos.
Cum?
Daca sunteti in cautarea unui analizor nou, a unor piese de schimb sau daca aveti nevoie de etalonare si service, va rugam sa luati legatura cu persoanele de contact ale testo, sa aruncati o privire online sau sa dati un telefon (+40 264 202 170).
testo detine sute de articole in stoc pentru a fi livrate a doua zi lucratoare si sunt bucurosi sa ofere sfaturi clientilor dumneavoastra, ajutandu-i sa ii indrume catre produsul ideal care sa se potriveasca nevoilor lor.
Daca sunteti din Cluj, exista sanse mari ca testo sa va poata etalona analizorul in timp ce beti o cafea in zona. Totusi, asigurati-va ca ati verificat mai intai cu echipa de service a testo Romania. Daca nu sunteti din Cluj, puteti trimite analizorul catre testo, ei il vor verifica, va vor trimite devizul si vor avea grija ca acesta sa masoare ca in prima zi, intregul proces dureaza de obicei aproximativ 2 zile.
Concluzie : "Daca credeti ca v-am ajutat, ati invatat ceva sau poate doar v-am facut sa radeti, va rugam sa dati like / share acestor sfaturi pe conturile voastre de social media si nu uitati sa ne urmariti paginile pentru mai multe pe viitor!" echipa testo Romania.