Robineti coltari de la Schell

Robineti coltari de la Schell

Solutia ideala pentru toate situatiile

Prima etapa pentru compania SCHELL din 1949 a fost inceperea productiei de robinete coltare. Pana in prezent, peste 700.000.000 dintre acestea au fost instalate in intreaga lume, originalul SCHELL este instalat la fiecare doua secunde. In 2018, Schell a fost chiar recunoscut drept lider mondial pe acest segment de produse. SCHELL dezvolta permanent noi solutii tehnice pentru piata si adapteaza produsele la cerintele din ce in ce mai exigente. Desigur si pentru robinetele coltare.

Inchiderea este o joaca de copii – solutia ideala pentru intretinere si inlocuire

Robinetele coltare SCHELL se inchid foarte usor, de exemplu in cazul reparatiilor, intretinerii sau inlocuirii armaturilor: pur si simplu rotiti manerul de actionare in sensul acelor de ceasornic pana cand robinetul de colt este inchis si nu mai curge apa. Bateriile de lavoar pot fi acum demontate, intretinute sau reparate. O camera de ungere care protejeaza axul din alama de depunerile de calcar asigura deschiderea, functionarea si inchiderea usoara pe termen lung.

Reglaj usor dupa o instalare simpla

Functia de reglaj de la robinetele coltare SCHELL ofera o serie de avantaje. Cu robinetele coltare SCHELL cu functie de reglaj, debitele de apa rece si calda pot fi reglate si pot fi compensate diferentele de presiune din conducte.

Robineti coltari de la Schell
Robineti coltari de la Schell

Robinetele de colt SCHELL cu functie de reglaj au un nivel de zgomot < 20 dB(A) pe intregul interval de reglaj la o presiune de debit de 3 bari, ceea ce asigura intotdeauna un nivel de zgomot scazut. Un alt mare avantaj: printr-o o reglare optima, consumul de apa poate fi redus cu pana la 40%, iar emisiile nocive de CO₂ pot fi reduse si pe partea apei calde. Robinetele coltare cu filet cu autoetansare (ASAG easy) faciliteaza montajul si reduc timpul dedicat instalarii. Filetul brevetat ASAG permite instalarea usoara si rapida a robinetelor coltare, fara a fi necesara pregatirea filetului si fara utilizarea de material de etansare. Avantajele sunt evidente: instalare rapida fara material de etansare suplimentar, efort de insurubare cu aproximativ 30% mai mic.

Robineti coltari de la Schell
Robineti coltari de la Schell

Conexiuni detasabile la armaturi

Datorita inelului special de compresie conica cu compensare pe lungime se poate realiza fara probleme o racordare sigura si rapida intre robinetul coltar si tevile de cupru sau furtunurile flexibile. In cazul robinetelor coltare fara inel de compresie, furtunurile flexibile sunt racordate folosind o piulita de imbinare si o garnitura plata. 

Bine de stiut: Tija de impingere a robinetului coltar si rozeta ornament compenseaza orice eroare de montaj de pana la 18 mm, in plus fata de rozeta de ornament standard (Ø 54 mm), rozete mai mari (Ø 65 mm) sunt disponibile pentru compensarea placarilor neuniforme. Acest lucru creeaza un aspect armonios fara defecte vizuale in/dupa instalare.

Tehnologie pentru protejarea calitatii apei potabile

Regajul ofera, de asemenea, multe avantaje robinetelor coltare SCHELL. Cu robinetele coltare SCHELL cu functie de reglaj, debitele de apa rece si calda pot fi reglate si pot fi compensate diferite presiuni in conducta. Robinetul coltar SCHELL cu filtru protejeaza armaturile de eventualele impuritati din reteaua de apa. Filtrul din material special HOSTAFORM este rezistent la depunerile de calcar si poate fi curatat foarte usor, fara scule speciale si fara sa oprim apa din retea. Este suficient sa inchidem robinetul.

Robineti coltari de la Schell
Robineti coltari de la Schell

Robinet coltar de prelevare SCHELL – din responsabilitate pentru sanatate

Bacteriile, cum ar fi legionella, din apa potabila sunt chiar mai periculoase decat particulele de murdarie. Prin urmare, actuala ordonanta de apa potabila pentru cladirile cu sisteme mari de incalzire a apei potabile pentru instalatiile publice sau comerciale de apa potabila prevede examenul microbiologic pentru legionella. Aceasta inseamna: ordonanta aplicabila privind apa potabila impune o verificare sistematica si repetata a apei potabile din instalatiile de apa calda pentru depistarea legionelei. In acest scop, trebuie instalate supape de prelevare adecvate. Prelevarile de probe de apa potabila trebuie efectuate in conformitate cu DIN ISO 19458. Punctele de prelevare necesare pentru aceasta trebuie, amenajate in numar suficient in incaperile sanitare, asa cum este descris in Ordonanta privind apa potabila. Aceasta cerinta se aplica si cladirilor deja existente. Practic, robinetul coltar de prelevare SCHELL indeplineste cerintele pentru testarea sistematica a apei potabile in incaperile sanitare.

Robineti coltari de la Schell
Robineti coltari de la Schell

Robinet coltar cu termostat SCHELL – aplicabilitate universala

Protectia fiabila impotriva oparirii este asigurata de robinetul coltar cu termostat SCHELL. Acest lucru este deosebit de important in domenii sensibile de aplicare, cum ar fi gradinitele, caminele de batrani sau spitalele. La urma urmei, temperaturile ridicate sunt deosebit de periculoase pentru persoanele cu reactie limitata. Pe langa riscul imediat de deteriorare a pielii din cauza apei fierbinti, un alt risc este reactia de evadare, mai ales la dus. Caderile si ranile pot fi rezultatul acestei reactii.

Robineti coltari de la Schell
Robineti coltari de la Schell

In plus, robinetul coltar cu termostat nu doar ca sustine igiena apei potabile prin posibilitatea dezinfectarii termice, dar si economiseste spatiu si este usor de instalat datorita designului practic, chiar si in conditii de instalare stranse. Acest lucru este posibil prin faptul ca cele trei piese de legatura nu sunt amplasate una in spatele celeilalte. In plus, marcajele colorate faciliteaza conectarea corecta a conductelor de apa rece si calda. Robinetul coltar cu termostat garanteaza ca temperatura la iesire ramane constanta, indiferent de fluctuatiile de presiune si chiar daca alimentarea cu apa rece se defecteaza. Temperatura dorita poate fi modificata.

Robineti coltari de la Schell
Robineti coltari de la Schell

Robinet coltar SCHELL COMFORT PT cu senzor de temperatura

Cu senzorul de temperatura, SCHELL a realizat un robinet coltar pentru viitor. In special in lunile calde de vara, fara schimbari regulate de apa, temperatura din conducta de apa rece poate ajunge si la o valoare mult mai mare de 25°C, ideala pentru proliferarea bacteriilor daunatoare. Legionella, care poate provoca pneumonie severa, trebuie mentionata in acest context. Acest pericol poate fi evitat: senzorul de temperatura masoara constant temperatura apei si transmite informatiile catre sistemul de management al apei SCHELL SWS.

SCHELL SWS permite conectarea centralizata in retea si controlul tuturor armaturilor electronice SCHELL dintr-o cladire si asigura functionarea igienica si eficienta a instalatiei de apa potabila deoarece controleaza volumele de apa, spalarea de igienizare si dezinfectia termica. Acest lucru sprijina operatorii sa respecte VDI 6023.​

Design tipic, atemporal si functional

Solutia potrivita pentru fiecare stil: toate robinetele coltare SCHELL sunt dezvoltate avand in vedere estetica functionala. Toate sunt caracterizate printr-un design de inalta calitate, elegant si atemporal. Datorita formelor lor puriste se pot integra armonios in toate incaperile sanitare. Pentru cerinte estetice speciale, SCHELL are in portofoliu robinete coltare care pun accent pe design, corelate cu sifon si ventil de scurgere pentru lavoar.​

Produse mentionate in articol
Robinete de colt Schell Design Robinete de colt Schell Comfort Robinete de colt speciale Schell Racorduri, accesorii Schell
 
Robinete de colt Schell
5 produse

Robinete de colt Design, robinet coltar Schell Comfort, robinete de colt speciale, robinete de colt cu termostat, racorduri, accesori: tevi din cupru, racord flexibil Schell Clean-Flex S.

5 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...