Lipsa de informare despre pardoseala tehnica duce la cereri ambigue, astfel de cele mai multe ori ne confruntam cu solicitari care genereaza confuzii. In acest articol, ne propunem sa intelegem care sunt diferentele dintre cele doua tipuri de pardoseala suprainaltata.
Desi au denumiri asemanatoare, fiecare varianta vine la pachet cu o serie de avantaje.
Amandoua solutiile sunt sisteme moderne, care vin in completarea pardoselilor traditionale si au ca scop obtinerea spatiului tehnic dintre panouri si placa suport, pentru a masca tevile si cablurile de care e nevoie in orice spatiu amenajat.
In ambele cazuri se folosesc materiale mult mai usoare, astfel incat incarcarea structurii cladirilor este mai mica fata de solutiile clasice.
Principalele avantaje ale celor doua sisteme sunt urmatoarele:
Pardoseala flotanta de exterior:
- Rezistenta mare la incarcare;
- Montare/demontare usoara;
- Ploturi reglabile pe inaltime - ajuta la obtinerea unei suprafete plane;
- Rosturi tehnologice de 2 mm - ajuta la drenarea apei;
- Ploturile au diametre mari - asigura o suprafata mare de contact, atat cu panourile, cat si cu placa suport;
- Reglarea unghiului de inclinare al piedestalului;
- Se poate folosi in multe situatii: acoperisuri, terase, marginile piscinelor, etc.
Pardoseala flotanta de interior:
- Rezistenta mare la incarcare;
- Durata de viata de pana la 25 de ani;
- Ploturi reglabile pe inaltime;
- Rezistenta la foc Clasa A sau B;
- Piedestalele sunt metalice, realizate din otel zincat - asigura rezistenta la incarcare de pana la 35kN, dar si rezistenta la foc, fiind realizate din material ignifug;
- Se poate folosi in orice cladire de birouri, centru comercial, spatii medicale sau camere data center.
- Aceasta solutie aduce imbunatatiri la confortul personal, acustica, eficienta energetica, asigurand in acelasi timp reduceri ale costurilor de operare și ale timpilor de interventie.
Motivul pentru care Quattro Pavimente Tehnice nu recomanda utilizarea pardoselii de exterior in spatiile interioare, este ca sistemele folosite trebuie sa indeplineasca anumite conditii de siguranta. Ploturile pentru exterior sunt realizate din poliprepilena, pe cand piedestalele de interior sunt realizate din otel zincat. Astfel, in cazul unui incendiu, cele din urma nu intretin focul si asigura o structura rezistenta pentru a asigura o posibila evacuare.
Sistemul din piedestale metalice asigura o suprafata rezistenta la o incarcare mare, necesara nu doar pentru trafic pietonal sau mobilier uzual, ci si pentru diferite echipamente sau utilaje care trebuie sa fie montate in spatiile respective.
Pardoseala de interior nu este utila in zonele exterioare, din cauza sensibilitatii la umiditate. Panourile pentru pardoseala de interior sunt realizate din conglomerat lemnos sau din sulfat de calciu, ambele materiale fiind sensibile la umiditate, astfel se recomanda ca exploatarea acestora sa se faca in spatii cu umiditate controlata, iar intretinerea si curatenia sa se faca fara apa in exces.
In timp, din cauza apei, piedestalele metalice se oxideaza si se degradeaza mult mai repede fata de ploturile din poliprepilena, iar daca se foloseste gresie de exterior ca finisaj, pe motiv ca este rezistenta la umiditate, atunci ar trebui folosite si ploturile de exterior care asigura o suprafata mare de contact atat cu panourile, cat si cu placa suport.
Exista multiple situatii si constrangeri in care suntem departe de situatia ideala, motiv pentru care trebuie sa gasim solutii, dar prin specialistii si consultantii tehnici de la Quattro Pavimente, vom identifica de fiecare data cele mai bune variante.
Menatwork are stocuri permanente atat de pardoseala de exterior, cat si de pardoseala de interior, iar in calitate de producator a pardoselilor Quattro Pavimente Tehnice, are posibilitatea sa se adapteze solicitarilor fiecarui client, livrand solutia optima, personalizata complet, intr-un timp foarte scurt.