Knauf Insulation Romania, un furnizor de solutii verzi pe platforma Green Homes Solution

Knauf Insulation Romania, un furnizor de solutii verzi pe platforma Green Homes Solution

Cladirile ecologice denota grija fata de mediul inconjurator, iar numarul tot mai mare al persoanelor care isi doresc o astfel de locuinta demonstreaza ca preocuparea pentru protectia naturii a luat amploare. Acest tip de constructie a fost rapid adoptat si in Romania, tot mai multi romani fiind interesati sa-si transforme propriile locuinte in Case Verzi. in sprijinul lor a venit si programul cu fonduri "Casa Eficienta Energetic", prin intermediul caruia se ofera finantare pentru cladirile ecologice. Casele Verzi contribuie pozitiv la protectia mediului sau, cel mult, au un minim impact negativ. Nu exista un singur standard cu privire la ceea ce face o casa sa se incadreze in categoria de "casa verde". Totusi, ca principiu general, este mai usor pentru o casa sa fie cu adevarat "verde" daca este proiectata si construita in acest fel de la inceput.

Knauf Insulation este furnizor agreat de solutii sustenabile pentru cladirile rezidentiale, toate produsele din vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica cu tehnologia ECOSE® precum si placile din fibra de lemn fiind recomandate pentru utilizarea in izolarea cladirilor verzi ce urmeaza a fi certificate ROGBC.

Criteriile pe care produsele Knauf Insulation le indeplinesc:

E1 - au la baza materiale naturale
E4 - materia prima din care sunt realizate este preponderent reciclata
E5 - provin din surse naturale responsabile
E7 - sunt materiale rezistente la foc.

Certificat Green Homes Solution
Certificat Green Homes Solution

Pentru certificarea Knauf Insulation drept un furnizor de Solutii Verzi pe platforma Green Homes Solutions, au fost analizate:

  • Fisele tehnice ale produselor si documentatiile din care rezulta locul de productie
  • Certificari verzi existente (ex: LEED, BREEAM)
  • EPD-uri (Environment Product Declaration)
  • Informatii referitoare la materia prima reciclata, politica de reciclare a produselor din vata minerala.

Iata cateva avantaje de care poti tine cont in alegerea unei Case Verzi:

  • Este confortabila tot timpul anului
  • Costuri de intretinere mai mici. Economiile anuale rezultate din Casele Verzi pot fi egale cu una sau doua plati ipotecare pe an.
  • Te bucuri de mai multa liniste. Zgomotul vecinilor este mult redus datorita izolarii eficiente
  • Aerul curat din interior te ajuta sa te odihnesti bine noaptea
  • Casa are o valoare de revanzare mai buna
  • Constructia este realizata cu grija pentru resurse si mediu.

Conservarea planetei este deja un laitmotiv pentru multe persoane care devin ecologiste. Dar, sunt si alte motive care intretin tendinta catre constructii de tipul Caselor Verzi. Mai exact, multe metode ecologice de constructie sunt mai economice pentru companiile de constructii, in timp ce pentru proprietari inseamna un buget mai mic de achizitie. Printre avantajele constructorilor se numara reciclarea anumitor materiale si minimizarea deseurilor din constructii. In plus, construirea unei case cu resurse materiale si forta de munca disponibile local mentine poluarea rezultata din transport la un nivel minim.

Atunci cand opteaza pentru o Casa Verde, majoritatea proprietarilor au in vedere faptul ca pot reduce semnificativ, cu pana la 30%, facturile de intretinere. Energia electrica si gazele sunt cele mai folosite resurse cand vine vorba despre incalzirea sau racirea locuintei, fiind principalele preocupari ale proprietarilor de case. Aici intervin si lucrarile pentru izolarea locuintelor verzi, care sunt esentiale in acest proces. Atunci cand acestea sunt realizate cu materiale prietenoase cu mediul inconjurator rezulta o serie de beneficii, pe mai multe directii: proprietarii se bucura de un mediu sanatos in interiorul casei, comunitatea si mediul inconjurator se transforma in locuri mai curate, cu un nivel scazut de poluare, creste confortul si se realizeaza o simbioza intre oameni si natura.

Care sunt cele mai importante beneficiile ale izolarii casei cu materiale certificate pentru cladiri verzi?

  • Nivel scazut de Compusi Organici Volatili
  • Liantul bio-degradabil, din produse naturale si materii prime rapid bio-degradabile, ajuta la mentinerea calitatii aerului din interior
  • Reducerea semnificativa a costurilor de intretinere
  • Proprietati excelente de izolare termica
  • Rezistenta ridicata la foc.

O Casa Verde este o constructie durabila si eficienta din punct de vedere energetic. Avantajele sunt multiple, dupa cum am detaliat in acest articol si se refera inclusiv la economii de care proprietarii se vor bucura pe termen lung. Dar, poate cel mai important aspect, este faptul ca cei care opteaza pentru acest tip de constructie isi asuma un rol activ in protejarea mediului impotriva schimbarilor climatice si pastrarea resurselor naturale pentru generatiile viitoare.

Produse mentionate in articol
Vata minerala de sticla MPN Plus 037 Placa din vata minerala de sticla Mineral Plus Ext 035 Rola din vata minerala de sticla Unifit 032 Rola din vata minerala de sticla Unifit 035
 
Vata minerala de sticla Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE®
9 produse

Materia prima pentru fabricarea vatei de sticla sunt deseurile din sticla. Gama de produse Knauf Insulation din fibre de vata minerala de sticla este sub forma de rulouri si placi. Produsele din vata minerala de sticla se comprima usor. Avantajul este ca se pot pune cantitati mari in pachete mici, ceea ce inlesneste transportul. Produsele comprimate isi pastreaza proprietatile si revin la grosimea lor initiala dupa despachetare. Compania Knauf Insulation, foloseste la fabricarea produselor izolante din vata mineral de sticla, un liant natural, fara formaldehida, realizat din materiale organice regenerabile, in locul produselor chimice bazate pe petrol. Datorita tehnologiei ECOSE®, toate produsele, fabricate din vata minerala de sticla au o culoare maro specifica, obtinuta natural fara vopsea sau coloranti artificiali. Portofoliu de vata de sticla poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicatii: acoperisuri inclinate, fatada ventilata, pereti de compartimentare, plafoane si intradosuri, vata vrac (SUPAFIL) si vata de sticla pentru aplicatii multiple.

9 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Lamele de plafon din vata minerala bazaltica CLT C1 Thermal Placa rigida de vata bazaltica pentru izolarea acoperisurilor tip terasa SmartRoof Top Placi termoizolante pentru podele si poduri circulabile neincalzite DF Placa rigida de vata bazaltica pentru izolarea acoperisurilor tip terasa SmartRoof Norm
 
Vata minerala bazaltica Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE®
17 produse

Materia prima pentru fabricarea vatei minerale bazaltice este roca numita bazalt. Produsele din fibra bazaltica sunt fabricate sub forma de placi sau lamele. Sunt materiale mai dure, unul din avantajele lor fiind pastrarea pe termen lung a excelentelor proprietati mecanice. Produsele Knauf Insulation fabricate din vata minerala bazaltica sunt rezistente la foc (Clasa A1, cea mai buna protectie la foc), bune izolatoare termice si acustice, si isi pastreaza stabilitatea dimensionala in caz de presiune excesiva. Portofoliu de vata bazaltica poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicatii: acoperisuri tip terasa, pardoseli, pereti exteriori - termosistem, acoperisuri inclinate, pereti exteriori - fatada ventilata, pereti de compartimentare, fadade cu izolare interioara, dar si pentru aplicatii tehnice (categorie izolatii tehnice).

17 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...