Ce se intampla cand un oras ramane fara apa? Un documentar produs de catre Fundatia Grundfos

INTO DUST / PLIN DE PRAF - sub regia lui Orlando von Einsiedel

Un documentar produs de catre Fundatia Grundfos sub regia lui Orlando von Einsiedel
Un documentar produs de catre Fundatia Grundfos sub regia lui Orlando von Einsiedel

INTO DUST este un documentar Grundfos despre un oras ce ramane fara apa. Este o realitate dura deja prezenta in alte tari. Iar evaluarile specialistilor anunta ca o parte din zonele urbane mari urmeaza sa resimta puternic lipsa apei pana in anul 2030. Printre orasele mari ce se vor confrunta cu o criza a apei pana in anul 2030 se numara: San Francisco, Houston, Rio de Janeiro, Madrid, Roma, Londra, Tel Aviv, Durban, Cape Town, Tokyo, Beijing, Manila, Jakarta, Sydney, Melbourne.
2030 este aproape, nu-i asa?

Fundatia Grundfos a decis sa prezinte acest caz pentru a atrage atentia si astfel asupra crizei apei, a modului in care aceasta resursa este gestionata, a situatiilor dramatice ce pot aparea.

Pregatirea filmului INTO DUST
Filmul este cel mai recent proiect al regizorului de film laureat Oscar, Orlando von Einsiedel si este acum disponibil pe canalul Grundfos Romania YouTube.

Comentand filmul, Orlando von Einsiedel, regizorul INTO DUST, a declarat: „Aceasta este o poveste reala, emotionanta si ne-am gandit cum putem aduce un omagiu vietii si lucrarii extraordinare a lui Perween Rahman, realizand totodata un film ce declanseaza o discutie despre criza globala a apei. Ne-am indepartat de un format documentar traditional pentru a spune o poveste la care speram ca oamenii se pot conecta emotional. Ceea ce am vrut sa aratam este ca atunci cand apa incepe sa devina rara, nu inseamna doar ca robinetele nu mai au apa. Efectele sunt resimtite in toate aspectele societatii - social, economic, politic si de mediu.”

Documentarul prezinta cazul concret, lupta oamenilor si opinia specialistilor.

Oare intelegem corect gravitatea provocarilor globale legate de apa?

Oare suntem cu adevarat constienti de gravitatea provocarilor globale legate de apa? Sau inca suntem ancorati intr-o perspectiva construita in secolul al XIX-lea despre resursele de care dispunem?
Investitiile in infrastructura moderna de apa sunt considerate costisitoare, cu timpi de amortizare lungi. Propunerile de proiecte in care apa este limitata sau mai atent gestionata sunt primite cu reticenta pentru ca afecteaza nivelul nostru de confort.

Avem nevoie de o noua mentalitate, pentru ca nu putem ascunde faptul ca omenirea se indreapta catre o criza majora a apei. Potrivit ONU, peste 2 miliarde de oameni traiesc fara acces la apa potabila si 785 de milioane de oameni nu au acces la surse de apa. Se asteapta ca aceste cifre sa creasca ca o consecinta a schimbarilor climatice si sa puna cu adevarat in perspectiva problemele cu care ne confruntam. Accesul la apa potabila sigura este un drept al omului. Dar trebuie sa ne indeplinim si obligatiile, nu doar sa folosim resursele.

Cand vine vorba de apa, Fundatia Grundfos si compania Grundfos impartasesc aceleasi valori si acelasi scop general. De ani de zile, Fundatia a lucrat indeaproape cu unele dintre cele mai experimentate ONG-uri din lume, oferind acces la apa potabila sigura celor mai saraci din lume.

Filmul documentar INTO DUST

In spatele scenei INTO DUST

Stiri conexe
Noua generatie de pompe Grundfos CR(N) pentru debite foarte mari
Noua generatie de pompe Grundfos CR(N) pentru debite foarte mari
Debit pana la 320 m³/h si eficienta hidraulica
Noua generatie de pompe Grundfos CR(N) pentru debite foarte mari
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...