In ultimii 50 ani, compania Sälzer GmbH din Marburg s-a specializat in crearea, productia si instalarea tehnologiei de siguranta. Portofoliul de produse Sälzer include ferestre, usi si fatade rezistente impotriva amenintarilor multiple, cum ar fi efractia, glontul, explozia, focul si fumul. Colaborarea dintre Sälzer GmbH si Schüco a inceput in 2018 si acum compania este integrata in grupul Schüco, datorita faptului ca siguranta cladirilor si a persoanelor a fost intotdeauna unul dintre obiectivele companiei Schüco in dezvoltarea produselor sale.
Cu peste 250 de brevete, 950 de certificate de testare si 10.000 de obiecte realizate, Sälzer demonstreaza o mare expertiza in domeniul securitatii de top si arata cum protectia eficienta poate fi implementata cu usurinta si aproape fara a afecta aspectul vizual al cladirilor. Indiferent daca este necesara una sau mai multe tipuri de protectii, toate constructiile Sälzer sunt testate, adesea cu mult peste standard, de catre institute independente si certificate pentru cele mai inalte cerinte de securitate. Datorita cooperarii cu Sälzer, securitatea ridicata este deja luata in considerare in faza de proiectare si dezvoltare a sistemelor Schüco, fapt care permite optimizarea continua a sistemelor Schüco pentru a indeplini cerinte ridicate de siguranta.
Fatada de inalta securitate dintr-o singura sursa
Datorita sistemelor de la Sälzer, anveloparile moderne ale cladirilor la care predomina vitrajele de mari dimensiuni, pot fi, de asemenea, realizate astfel incat sa raspunda cerintelor ridicate de siguranta. Pentru noua fatada de inalta securitate S1ES-50/S1ES-60, Sälzer se bazeaza pe fatada montant-traversa Schüco FWS 50/60 (Façade Wall System, latimea vizibila a profilelor este de 50/60 mm). Pentru un design variat, fatadele S1ES -50/S1ES -60 sunt disponibile si in varianta semi-structurala, cu capace presoare pe orizontala sau verticala. Desi aspectul optic exterior este identic cu cel al constructiilor standard, sistemul de fatade testat ofera o protectie completa, cu o constructie consistenta. O caracteristica speciala este aceea ca, la fatada de inalta securitate, cerintele de siguranta pot fi combinate intre ele. De exemplu, se poate construi o fatada foarte rezistenta la efractie, care este rezista la glont sau la explozii in unele zone sau care protejeaza impotriva tuturor celor trei amenintari in mod egal.
Dezvoltarea ulterioara ofera rezistenta la efractie pana la clasa RC 5, precum si o rezistenta la glont pana la FB7. Sistemul de fatada a rezistat, de asemenea, unui test exploziv cu 500 kg de explozibil. Fatada de inalta securitate ofera astfel o rezistenta ridicata la efractie cu echipamente grele si fata de atacuri teroriste.
Acest tip de fatada nu protejeaza doar impotriva infractiunilor externe, ci si a celor care pot aparea in cladirile industriale ca urmare a incidentelor sau accidentelor, cum ar fi deflagratiile sau exploziile de gaze. In plus, fatada de inalta securitate poate fi combinata perfect cu sectiuni de fatada clasica stick Schüco FWS 50/60., aspectul exterior fiind identic.
In 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 27 de ani de activitate din Romania, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficiente solutii tehnice şi a realizat peste 9.000 de proiecte şi constructii reprezentative, precum: Swisshotel Bucuresti, Hotelul Radisson Cluj, Millo & Tandem Office, Dacia One, U1 Center, Ana Tower, Globalworth Square, Coresi Business Resort, SkyTower, GlobalworthTower, UBC Iaşi, Cluj şi Timişoara, Luxuria Residence, Isho Living, Nordis Mamaia, Neo Mamaia, Wings Cluj, Nusco City, Cortina North. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.