Xella a fost principalul furnizor de produse si unul din initiatorii proiectului "Case Energy-Plus"

Casa M1 EnergyPlus a fost desemnata cea mai avansata constructie energetica din Germania, in cadrul competitiei Energy Award 2013

Xella, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de materiale de constructii si sisteme termoizolatoare, a fost principalul furnizor de produse si unul din initiatorii acestui proiect, alaturi de compania de constructii Elbe-Haus. Proiectul a fost finantat de Ministerul Federal de Transport, Constructii si Dezvoltare Urbana din Germania, in cadrul programului "Case Energy-Plus".

In prezent in Germania sunt testate alte 30 de proiecte de case care sa produca mai multa energie decat consuma, toate acestea fiind finantate de stat.

Proiectul M1 Energy-Plus realizat cu blocuri de zidarie Ytong este primul proiect de acest tip din categoria casa unifamiliala, cu o suprafata de 130 mp la sol. Casa are doua etaje si este construita pe un teren de 900 mp fiind proiectata pentru o familie cu 4 persoane. Anterior, in cadrul acestui program, statul german a finantat proiecte de locuinte colective, tip bloc sau proiecte mai mici realizate cu alte tipuri de materiale. M1 este prima casa din program construita cu acest tip de blocuri de zidarie.

"Ne dorim ca fiecare constructor sa-si permita sa realizeze case de acest tip intr-o perioada foarte scurta de timp", declara Dieter Stricker, Team Project Manager.

"In Romania Xella a furnizat blocuri de zidarie Ytong pentru prima casa pasiva conceputa si dezvoltata in mediul academic romanesc", a declarat Marius Dragne, CEO Xella Ro. "Vom continua sa sustinem si sa investim intr-o serie de proiecte care vizeaza independenta energetica a cladirilor si utilizarea de surse de energie regenerabila. Suntem o companie de origine germana, tara care a investit cel mai mult in realizarea de cladiri verzi si programe de sustinere a consumului de energie din surse neconventionale. Este o directie strategica pentru grupul Xella si speram sa devina o tema principala si pe piata locala, avand in vedere interesul consumatorilor si necesitatea de a reduce consumul de energie si implicit costul de locuire", adauga Marius Dragne, CEO Xella Ro.

Xella a dezvoltat un institut de cercetare-dezvoltare in productia de beton celular autoclavizat, situat langa Berlin. O echipa formata din aproximativ 40 de cercetatori lucreaza la identificarea celor mai bune solutii de zidarie, inclusiv reducerea consumului de resurse si cresterea performantei energetice a materialelor. Toate produsele Ytong fabricate in Romania respecta retetele si standardele de calitate impuse de centrul de cercetare Xella, acestea fiind testate si evaluate periodic in cadrul institutului.

Gama de zidarie termoizolanta Ytong A+ este creata special pentru atingerea celor mai inalte performante energetice. Blocul de zidarie Ytong A+ este cea mai avansata solutie de zidarie prezenta pe piata din Romania, din prisma performantelor termice superioare, fiind disponibil in grosimi cuprinse intre 30 si 50 de centimetri.

La o grosime a blocurilor de zidarie de 40 cm coeficientul de rezistenta termica pe zid obtinut (R) este mai mult decat dublu fata de valoarea minima ceruta de normativele din Romania. Gama de produse Ytong A+ permite realizarea zidurilor exterioare monostrat, eliminand necesitatea aplicarii aditionale a unui strat de material izolator pe fatada. Solutiile create de Xella sunt naturale si ecologice, fiind ideale in realizarea unor cladiri bioclimatice, realizate doar din materiale naturale si care sa atinga paramtri tehnici superiori.

Produse mentionate in articol
Zidarie exterioara termoizolanta YTONG A+ (D 0,4) Zidarie exterioara pentru pereti portanti si zidarie portanta pentru pereti despartitori YTONG Forte (D 0,6) Zidarie exterioara pentru pereti in sistem multistrat si zidarie clasica pentru pereti de compartimentare YTONG Clasic (D 0,5) Zidarie pentru pereti de compartimentare YTONG Interio XL (D 0,5)
 
Blocuri de zidarie YTONG
5 produse

YTONG este una dintre primele marci inregistrate de beton celular autoclavizat din lume, care astazi continua sa ofere produse de zidarie de calitate premium in peste 30 de tari. Oferind o varietate larga de produse atat pentru aplicatii la exterior cat si pentru interior, blocurile de zidarie YTONG nu necesita eforturi de intretinere, nu se deterioreaza in timp si asigura confort din toate punctele de vedere. Punerea in opera rapida, consumul redus si greutatea proprie redusa a blocurilor YTONG sunt avantaje pe termen scurt care determina costul minim pe metrul patrat de zid construit. Sistemul constructiv YTONG este format din blocuri de zidarie, mortar si unelte profesionale. Oferind o varietate larga de produse atat pentru aplicatii la exterior cat si pentru interior, blocurile de zidarie YTONG nu necesita eforturi de intretinere, nu se deterioreaza in timp si asigura confort din toate punctele de vedere.

5 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Solutii constructive sustenabile pentru cladiri zero energie
Solutii constructive sustenabile pentru cladiri zero energie
Cele mai inalte certificari obtinute pentru materialele de zidarie YTONG
Solutii constructive sustenabile pentru cladiri zero energie
Avantajele si beneficiile produselor de zidarie YTONG gandite pentru constructia de locuinte verzi
Avantajele si beneficiile produselor de zidarie YTONG gandite pentru constructia de locuinte verzi
Cinci motive pentru care sa alegi BCA YTONG in constructia de "locuinte verzi"!
Avantajele si beneficiile produselor de zidarie YTONG gandite pentru constructia de locuinte verzi
Categorii
Zidarie portanta si neportanta
Zidarie portanta si neportanta
Structura portanta si zidarie
Structura portanta si zidarie
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...