Cadouri reinterpretate de echipa Pascal Delmotte cu blocuri YTONG

Forma bruta a blocurilor YTONG pune in valoare obiectele fragile de design interior expuse

"Toate proiectele noastre sunt unice, custom made" - aceasta este crezul designerului de interior Pascal Delmotte. Unica este si amenajarea vitrinelor agentiei aleasa in aceasta perioada a Sarbatorilor. Arhitectii de la biroul local al artistului belgian au optat pentru un material dur ca blocurile albe de zidarie YTONG pe care l-au combinat cu bare de cupru cu scopul de a recrea pungile sau cutiile de cadouri de la baza bradului de Craciun. Rezultatul este o lucrare de design care transmite caldura, simplitate, sarbatoare, puritate, armonie. Practic, e o transpunere artistica in modernitate a mesajului acestui sezon. Daca vreti, este esenta Craciunului expusa in vitrina.

Blocurile de zidarie YTONG au un design simplu, aparte care le-au recomandat pentru a fi utilizate in nenumarate instalatii de design. Un exemplu in acest sens este si gradina de vara SoLemn, unde un grup de artisti autohtoni au folosit aceste produse pentru a crea flori, un zid sub forma unei impletituri din nuiele, alaturi de niste porti speciale.

Designer-ul Pascal Delmotte s-a remarcat in Romania, intr-o prima faza, prin lucrari de reamenajare a unor cladiri vechi. El a reusit sa dea viata, sa imprime un suflu nou unor cladiri peste care au trecut multi ani. A incercat cumva sa puna straie noi, adecvate pe bijuterii arhitectonice si de design interior clasice. Prima lucrare a designerului belgian in Romania a fost, de altfel, un proiect de renovare a unei vile superbe din anul 1930.

Amenajarea vitrinelor agentiei din perioada Sarbatorilor implica un proces invers fata de lucrarea care l-a consacrat pe artist in Romania in urma cu sapte ani. Acum, un material modern, precum blocul de zidarie YTONG, a fost utilizat pentru a evoca un obiect cu o simbolistica veche: cutiile sau pungile de cadouri impodobite cu dantela argintie sau aurie care inconjoara brazii in perioada Craciunului.

Chiar daca hartia a fost inlocuita cu un material dur utilizat in constructii pentru realizarea unor pereti durabili, iar in locul dantelei a fost preferat cuprul mesajul ramane la fel de puternic captand esenta acestor obiecte. Forma bruta a blocurilor YTONG pune in valoare obiectele fragile de design interior expuse pe ele. Pentru o parte dintre blocurile de zidarie au fost utilizate manere din panza cu motive si cusaturi traditionale.

Blocurile YTONG au mai fost utilizate pentru realizarea unor amenajari speciale din cadrul Targului de Bijuterie Contemporana Autor. Aici arhitectul Attila Kim a ales YTONG pentru dezvoltarea unei scenografii aparte. Mesele designerilor, soclul statuii anti-kitch si ansamblurile concepute pentru directionarea vizitatorilor au fost concepute din blocuri de zidarie YTONG. Un alt proiect de design similar este initiativa Downtown Bucharest. Blocurile YTONG au fost folosite aici ingenios de catre arhitectii Kim Attila si Bogdan Ciocodeica pentru a amenaja standul Murmur din magazinul Eva, punct de informare si vitrina a proiectului.

Produse mentionate in articol
Zidarie exterioara termoizolanta YTONG A+ (D 0,4) Zidarie exterioara pentru pereti portanti si zidarie portanta pentru pereti despartitori YTONG Forte (D 0,6) Zidarie exterioara pentru pereti in sistem multistrat si zidarie clasica pentru pereti de compartimentare YTONG Clasic (D 0,5) Zidarie pentru pereti de compartimentare YTONG Interio XL (D 0,5)
 
Blocuri de zidarie YTONG
5 produse

YTONG este una dintre primele marci inregistrate de beton celular autoclavizat din lume, care astazi continua sa ofere produse de zidarie de calitate premium in peste 30 de tari. Oferind o varietate larga de produse atat pentru aplicatii la exterior cat si pentru interior, blocurile de zidarie YTONG nu necesita eforturi de intretinere, nu se deterioreaza in timp si asigura confort din toate punctele de vedere. Punerea in opera rapida, consumul redus si greutatea proprie redusa a blocurilor YTONG sunt avantaje pe termen scurt care determina costul minim pe metrul patrat de zid construit. Sistemul constructiv YTONG este format din blocuri de zidarie, mortar si unelte profesionale. Oferind o varietate larga de produse atat pentru aplicatii la exterior cat si pentru interior, blocurile de zidarie YTONG nu necesita eforturi de intretinere, nu se deterioreaza in timp si asigura confort din toate punctele de vedere.

5 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Zidarie portanta si neportanta
Zidarie portanta si neportanta
Structura portanta si zidarie
Structura portanta si zidarie
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...