Maison air et lumiere - ultimul experiment Modern Home 2020

Grupul Velux inaugureaza a sasea Casa Activa in Franta

Maison Air et Lumiere, inaugurata in aceasta luna la Paris, este cea de-a sasea Casa Activa, parte a experimentului Model Home 2020 dezvoltat de catre Grupul VELUX. Cladirea incheie astfel proiectul initiat de catre compania daneza cu scopul de a dezvolta si promova un model de arhitectura durabila.
In Europa, 40% din consumul total de energie este generat de catre cladiri. Pentru a reduce emisiile de CO2 si consumul energetic, era nevoie de o alternativa viabila in constructii si arhitectura care sa respecte si sa valorifice mediul natural si resursele sale.
Grupul VELUX a decis sa realizeze aceasta viziune prin initierea proiectului Model Home 2020, care propune utilizarea luminii naturale ca sursa de energie si iluminat. Astfel, s-au dezvoltat, construit si analizat sase case diferite in cinci tari europene, fiecare urmand propria abordare durabila a modului de construire si locuire.

Maison Air et Lumiere incheie proiectul Model Home 2020
Caracteristica unica a casei consta in utilizarea inteligenta a acoperisului in panta, creat sa imbine confortul locuitorilor cu eficienta energetica a cladirii. Acesta are o varietate de inclinatii, alese si calculate pentru a optimiza randamentul panourilor solare si al celor fotovoltaice. Astfel, acoperisul Maison Air et Lumiere se comporta ca o a cincea fatada activa a cladirii, regland climatul interior si optimizand accesul luminii naturale si al aerului. Deoarece utilizeaza energie regenerabila, Maison et Air Lumiere nu emite CO2 si produce mai multa energie decat consuma.
In plus, casa se bazeaza pe un concept arhitectural modular al acoperisului. Acesta permite ca fiecare constructie sa fie adaptata in functie de nevoile si posibilitatile financiare ale ocupantilor, de zona geografica, de clima si de mediu (urban sau rural), pastrand aceeasi eficienta energetica si confort.
"Speram ca, odata cu finalizarea proiectului Model Home 2020 si evaluarea rezultatelor sale, viziunea grupului VELUX sa fie aplicata cat mai curand in tot mai multe proiecte. Daca solutiile propuse si implementate de noi in cele sase Case Active vor fi utilizate la scara mare, am face un pas urias in reducerea emisiilor de CO2 , in scaderea consumului de energie si in asigurarea unor standarde de viata mai sanatoase." spune Alexandra Maier, arhitect VELUX Romania.
Aceste cladiri sunt experimente in care tehnologii si componente de ultima ora sunt confruntate cu factori umani in diferite contexte geografice si climatice. Casele sunt testate de familii care s-au mutat si locuiesc aici, iar experientele lor de utilizare a acestor spatii sunt monitorizate si comparate cu analiza consumului si generarii de energie.
Primele doua cladiri ale proiectului Model Home 2020 au fost inaugurate in Danemarca in 2009. Prima a fost o casa unifamiliala, Home for Life, care produce mai multa energie decat consuma, urmata de Green Lighthouse, prima cladire publica fara emisii de CO2 din Danemarca.
Sunlighthouse, proiectul din Austria, este prima casa unifamiliala fara emisii de CO2 care si-a asumat provocarea de a exploata intregul potential al zonei in care a fost construita (vederi, expunerea la lumina soarelui, maxim de intimitate fata de casele existente) si de a dezvolta un concept energetic si ecologic care sa anuleze amprenta ecologica a casei in urmatorii treizeci de ani.
Casa germana LichtAktiv Haus ilustreaza o abordare diferita la provocarea neutralitatii legate de emisiile de carbon. Printr-o strategie de modernizare inovatoare, acest proiect a transformat o locuinta traditionala cuplata, veche de 50 de ani, intr-o acasa atragatoare cu un confort de locuire maxim si eficienta energetica sporita.
In Marea Britanie, cele doua locuinte cuplate fara emisii de CO2, CarbonLight Homes, se adreseaza, de asemenea, provocarilor legate de consum energetic redus si de calitate a locuirii. In mod similar, ultima casa inaugurata in octombrie, Maison Air et Lumiere din Franta, constituie o noua generatie de casa activa, proiectata cu o preocupare deosebita pentru calitatea vietii locuitorilor.
Prin produsele inventate si dezvoltate de aproape 70 de ani de catre fondatorul companiei VELUX, Villum Kann Rasmussen, se contribuie la imbunatatirea climatului interior al spatiilor de locuit, aducand lumina naturala si aerul proaspat in interiorul mansardei. Prezenti pe piata din Romania de 14 ani, Velux comercializeaza cea mai vasta gama de ferestre de mansarda, potrivite atat acoperisurilor inclinate cat si celor tip terasa, jaluzele, rulouri interioare si parasolare, produse de instalare si izolare termica, dispozitive de comanda si control.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe detalii despre produsele VELUX, faceti clic pe sigla VELUX sau trimiteti intrebarile Dvs. persoanei de contact a firmei cu ajutorul butonului Cerere de informatii.
Categorii
Fereastra de mansarda
Fereastra de mansarda
Fereastra, usa, luminator, feronerie
Fereastra, usa, luminator, feronerie
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...