Zonele publice si zonele de birouri sunt incalzite si racite de 17,000 m² de incalzire prin pardoseala Uponor Classic
Ansamblul foarte modern de cladiri a costat 60 de milioane € si a fost construit pe o suprafata de 27.000 m². Acesta va gazdui 700 de angajati ai companiei ce isi desfasoara activitatea in cadrul departamentelor Productie, Administrativ, Academie si Relatii cu clientii ale Leica Camera AG. Oferta pentru vizitatori include o zona de productie vizibila deschisa, un sector experimental, o galerie Leica, un magazin, un studio foto, un restaurant si o cafenea.
Conceptul energetic a fost proiectat de catre HPI Himmen Ingenieurgesellschaft din Köln si realizat in colaborare cu Imtech Deutschland din Frankfurt pe Main. Ei au fost nevoiti sa abordeze impreuna chestiunile de arhitectura, precum si cerintele functionale pentru asigurarea temperaturii in zona publica, in spatiul de productie cu tehnologie de camera curata si in zonele de birouri.
Conceptul energetic al echipei conduse de inginerul si managerul de proiect Jürgen Drolshagen, este de reducere a consumului de energie cu - 46,4% sub nivelul impus de Ordonanta de Economie Energetica din 2009. Cladirea a fost distinsa cu certificarea Green Building a Uniunii Europene si a primit si medalia de aur din partea Consiliului german pentru sustenabilitatea cladirilor – DGNB.
Doua treimi din energie este produsa de centrale de cogenerare, iar cealalta treime de catre pompa de caldura. Combinatia de producere a caldurii dintre echipamentele de cogenerare, centralele in condensatie, echipamentele frigorifice si pompa de caldura este controlata de un sistem de automatizare dezvoltat special pentru acest proiect. Datele obtinute de la 450 senzori sunt permanent inregistrate si actualizate prin sistemul de automatizare al cladirii (compatibil BACnet), regland si optimizand intregul sistem.
Zona publica a cladirii si zonele de birouri sunt gestionate de sistemul de termoactivare a betonului Zent-Frenger Batiso si de incalzirea prin pardoseala Uponor Classic in gama de temperatura joasa.
Peretii de beton termoactivati prin sistemul Zent-Frenger Batiso se afla in spatele peretilor cortina din sticla avand inaltimea unui etaj, de la Galeria din parter. Podeaua Galeriei este de asemenea termoactivata de incalzirea prin pardoseala Uponor.
Suplimentar fata de sistemul existent in Galeria de la parter, plafoanele din zonele de birouri de etajele 1 si 2 sunt incalzite si racite de sistemul Zent-Frenger Batiso. Aproximativ 400 de circuite de incalzire asigura temperatura celor 580 m² de pereti radianti si 2400 m² de suprafata de tavan. Pentru realizarea acestor sisteme s-au folosit tevi Uponor PE-Xa DN 20 instalate pe sine de montaj la un pas de 15 cm. De asemenea, zonele publice si zonele de birouri sunt incalzite si racite de sistemul radiant prin pardoseala Uponor Classic.
Pentru incalzirea prin pardoseala, tevile 17 x 2.0 mm PE-Xa Comfort Pipe PLUS au fost montate pe placile suport la un pas de 15 cm. Aceasta a jucat un rol important in reducerea costurilor in timpul montajului celor 800 de circuite de incalzire pentru 17.000 m².
Agentul termic necesar incalzirii suprafetelor din cafenea este livrat cu ajutorul sistemului de tevi Ecoflex. Sistemul robust, dar totusi flexibil, consta dintr-o manta care imbraca tevile de polietilena reticulata (PE-Xa) si polietilena non-reticulata (PE 100) - tevile in sine sunt inconjurate de o izolatie multi-strat din spuma PE-X.
Copyright: Leica Camera AG
Copyright: Leica Camera AG
Copyright: Leica Camera AG
Copyright: Leica Camera AG
Copyright: HPI Himmen Ingenieurgesellschaft
Copyright: HPI Himmen Ingenieurgesellschaft
Copyright: HPI Himmen Ingenieurgesellschaft
Copyright: HPI Himmen Ingenieurgesellschaft
In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Uponor folosite la aceste proiect, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Uponor Romania Srl, folosind butonul corespunzator.