Solutii Hunnebeck de cofrare la centura de sud a Craiovei

Construire simultan a mai multor structuri folosind echipamente Hunnebeck

Centura de sud a Craiovei este unul dintre cele mai importante obiective de infrastructura din zona, in contextul construirii Podului Calafat - Vidin, dar si al inceperii productiei de masini Ford. Proiectul a prevazut construirea a 6,291 km de drum nou cu o latime a platformei de 10 m si latimea partii carosabile de 7 m, doua acostamente de 1,50 m, constructia unui pasaj superior peste calea ferata, doua intersectii tip giratoriu. Valoarea proiectului a fost de 12 milioane de euro, cu finantare UE, dar si cu fonduri de la bugetul de stat.
In cadrul acestui proiect, Hunnebeck Romania a lucrat cu doi subcontractori, pentru realizarea pasajului peste calea ferata inclus pe traseul acestei centuri. Astfel, fundatiile au fost executate folosind cofraje RASTO de la Hunnebeck, in vreme ce stalpii circulari au fost turnati utilizandu-se cofraj special circular. Totodata, Hunnebeck Romania a livrat sisteme pentru executia tablierului si a culeelor pasajului.
Dat fiind ca o buna parte a lucrarilor s-au desfasurat la inaltime, Hunnebeck Romania a livrat pentru acest santier sistemul de schela Bosta 70, cu ajutorul caruia s-a asigurat accesul executantilor in zona banchetei culeei, a trotuarelor etc.
Partea dificila a proiectului a constat in executia in acelasi timp a mai multor structuri: a elevatiei culeelor, a banchetei culeelor si a placii de suprabetonare pentru trei deschideri. Construirea simultana a structurilor amintite a impus livrarea unor cantitati mari de echipamente in santier si o atentie sporita acordata aspectelor legate de siguranta muncii.
In scopul sustinerii banchetei a fost pus in opera esafodajul ID 15, cu o capacitate portanta de pana la 200 kN/turn de esafodaj, la o dimensiune redusa a sectiunii transversale (1.0 x 1.0 m), ceea ce permite utilizarea acestuia si in spatii inguste. La cofrarea banchetei s-a folosit cofrajul versatil pentru pereti RASTO. Fiabil, acest sistem se utilizeaza in santier cu usurinta, putand fi manevrat si manual, numai de catre doua persoane. Totodata, pentru realizarea trotuarului in consola al podului a fost pus in opera sistemul SG, in componenta caruia intra juguri si grinzi de lemn H20. Peste sistemul SG au fost dispuse culcat panouri RASTO, care au servit la cofrarea trotuarului.
Pentru siguranta muncii s-a montat sistemul de protectie laterala PROTECTO, montantii Protecto fiind fixati in jugurile care au servit la cofrarea trotuarului.
Colaborarea cu constructorii in cadrul acestui proiect a fost una foarte buna, ca urmare noi contracte au fost incheiat cu DACLIM HVAC pentru o serie de lucrari care se desfasoara in prezent in judetul Olt si in Bucuresti, in vreme ce cu Adeinter Concrete colaboram pentru executia Autostrazii Sebes - Turda.
Construirea pasajului peste calea ferata de pe traseul Centurii de Sud a Craioveii s-a derulat pe parcursul a trei luni calendaristice, Hunnebeck Romania reusind, prin calitatea echipamentelor sale, sa sustina ritmul accelerat al desfasurarii lucrarilor. Contributia Hunnebeck Romania la realizarea acestui proiect nu a constat doar in livrarea echipamentelor indicate in solutia de cofrare elaborata de specialistii Hunnebeck si in acordarea de sprijin logistic. Reprezentantii Hunnebeck s-au implicat in mod concret in activitatile desfasurate pe santier, unde au fost prezenti si au oferit asistenta, impartasindu-le muncitorilor din know how-ul lor.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Hunnebeck, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Hunnebeck Romania Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Schele de fatada Bosta 70
 
Schele de fatada Bosta 70

Fie ca trebuie sa tencuiti constructii noi sau vechi, sa executati acoperisuri sau pereti, sa zugraviti sau sa placati pereti, deci sa executati o gama larga de lucrari de interior sau exterior - cu schela noastra BOSTA 70 pentru fatade, veti fi intotdeauna bine echipati.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Turnuri de sprijin ID 15
 
Turnuri de sprijin ID 15

La nivel mondial, ID 15 a devenit unul dintre cele mai performante sisteme de turnuri de sprijin executate din cadre din otel. In ciuda dimensiunilor lui reduse, el este capabil sa preia fara probleme eforturi maxime – atat pe cele provenite din directia verticala, cat si pe cele din directia orizontala, prin intermediul pieselor de legatura cu care este prevazut constructiv, transmitandu-le apoi direct in pamant. Intregul sistem este alcatuit din numai cinci elemente componente, prin asamblarea carora se pot construi turnuri de sprijin ID 15 de mare capacitate portanta si pentru orice inaltime.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Mese de cofrare H 20
 
Mese de cofrare H 20

Constructiile sau elementele de constructii cu sectiuni plane neuniforme si cu inaltimi diferite ale etajelor, tot mai des intalnite la cladirile industriale, administrative sau cladirile de locuit cu dimensiuni mari sunt adesea greu de cofrat. In aceste cazuri, solutia optima pentru executarea planseelor o ofera mesele de cofrare H 20, acestea fiind rezistente mai ales la eforturi si solicitari permanente.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Sistem de siguranta Protecto
 
Sistem de siguranta Protecto

Siguranta impotriva caderii si / sau a prabusirii muncitorilor nu poate fi compromisa - prin utilizarea sistemului Protecto nu va asumati nici un fel de riscuri. Caci Protecto este un sistem de protectie in care este inglobata experienta celor de la Hünnebeck de-a lungul deceniilor si intreaga tehnologie Know-How de care dispune la ora actuala unul dintre cei mai renumiti ofertanti de cofraje si schele.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Esafodaj, schela de protectie si ecran de protectie
Esafodaj, schela de protectie si ecran de protectie
Schela de sustinere, pop
Schela de sustinere, pop
Cofraj pentru planseu
Cofraj pentru planseu
Cofraj de perete
Cofraj de perete
Cofraj, schela
Cofraj, schela
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...