Orice constructor sau beneficiar care investeste frecvent munca si timp in proiecte cunoaste deja rolul unui dezumidificator profesional si motivele pentru care acesta este bun de avut “la casa omului”, mai ales in sezonul rece. Toamna si iarna sunt anotimpuri nu foarte prietenoase pentru constructii, cu precipitatii sau timp nefavorabil uscarii santierelor.
Fata de un dezumidificator casnic, de capacitate mai mica, un dezumidificator profesional poate functiona fara probleme in mod continuu pentru o perioada mai mare de timp, ajutandu-va astfel sa economisiti timp pretios si, mai ales, bani. Mai jos Soldec explica exact cum si in ce situatii.
Usuca tencuiala si pardoseala mult mai rapid
Un dezumidificator profesional este extrem de util pentru uscarea peretilor si pardoselii, mai ales in sezonul rece cand temepraturile scazute de afara ingreuneaza acest proces. Un dezumidificator profesional poate extrage dintr-o suta de metri patrati o cantitate de 500 de litri in doar doua saptamani. Imaginati-va in cat timp s-ar usca natural daca ne-am baza doar pe vremea capricioasa de afara. Mai mult, umezeala infiltrata in pereti si pardoseala nu este vizibila si este foarte greu de extras folosind o alta metoda. Daca mediul nu este total uscat, nu se recomanda predarea lucrarii catre beneficiar si nici montarea parchetului intrucat, in timp, umezeala poate produce daune materiale si poate afecta chiar sanatatea beneficiarilor.
Un dezumidificator profesional poate ajuta cu succes in urmatoarele aplicatii: sa uscati rapid gletul si tencuiala, sa uscati sapa pentru a monta mult mai repede parchetul, sa mentineti constanta umiditatea aerului pentru un mediu cat mai sanatos.
Daca aveti in plan utilizarea frecventa a dezumidificatorului profesional, va recomandam sa achizitionati unul in functie de capacitatea spatiului in care va fi folosit sau daca nu il utilizati atat de des, puteti inchiria un dezumidificator doar pentru perioada in care aveti nevoie.
Elimina rapid apa in cazul unei inundatii
O inundatie pe timp de iarna este cu atat mai neplacuta cu cat eliminarea apei se face mult mai dificil decat in sezonul cald. In spatiile cu suprafete mari, precum depozite, santiere sau spatii comerciale, dezumidificatorul profesional poate fi cel mai important aparat din trusa de “prim-ajutor”. Odata pus in functiune continua, acesta va elimina nu doar apa vizibila, ci si pe cea infiltrata in pereti si pardoseala rezultand un mediu sanatos din nou, atat pentru beneficiari, cat si pentru obiectele sau produsele depozitate.
Pentru a putea actiona prompt in cazul inundatiilor spatiilor generoase, va recomandam sa achizitionati un dezumidificator profesional pe care sa il aveti la indemana atunci cand aveti nevoie sau, daca nu il veti folosi in restul timpului, va recomandam sa inchiriati unul doar pentru perioada in care aveti acest tip de problema, platind mult mai putin.
Mentine umiditatea corecta in spatiile cu produse sensibile
Administratorii de depozite, arhive, biblioteci sau muzee pot observa in timp o deteriorare a produselor, peretilor sau pardoselii in cazul in care umiditatea aerului depaseste constant pragul unei umiditati normale de 50-60%.
In aceste situatii se impune utilizarea unui dezumidificator de aer profesional care sa mentina umiditatea in parametrii normali si care sa tina departe riscurile producerii de pagube materiale. Pentru monitorizarea umiditatii aerului recomandam utilizarea de termohigrometre care sa va indice exact daca exista sau nu riscuri de acest gen.
Soldec este una dintre primele companii din Romania care activeaza in domeniul tratarii aerului si este formata dintr-o echipa de ingineri de specialitate, aflata la dispozitia proiectelor dvs pentru a va oferi cele mai bune recomandari.