Unirii View, Bucuresti - O cladire de birouri la cele mai inalte standarde

Unirii View, Bucuresti - eficienta, confort si siguranta

Eficienta, confort si siguranta. Cele mai importante caracteristici ale noului turn de birouri din inima Bucurestiului

La nivel de eficienta energetica, siguranta si asigurarea unui mediu de lucru confortabil, noul turn de birouri din Piata Unirii are aliati importanti: Desigo CC si Cerberus PRO. Echipamentele si software-ul Siemens de automatizare si managament integrat al cladirii, alaturi de sistemele de detectie si protectie incendiu, ofera echipei de administrare acces la date, posibilitatea programarii lucrarilor de intretinere a unor echipamente monitorizate si un grad de siguranta ridicat pentru bunuri si persoane.

Obiectivul principal: eficienta energetica

Unirii View, Bucuresti - eficienta, confort si siguranta
Unirii View, Bucuresti - eficienta, confort si siguranta

Desigo CC

Sistemul de management al cladirii are rolul de a controla si superviza parametrii de functionare ai echipamentelor si instalatiilor, pe baza unor algoritmi de reglare, conceputi pentru eficientizarea consumului energetic si asigurarea confortului ocupantilor. In sistemul de management sunt integrate contoarele de energie electrica, contoarele de apa si contoarele de energie termica, precum si tablourile electrice.

″Eficienta energetica este, cu siguranta, o prioritate a lumii in care traim, iar cresterea gradului de digitalizare ne permite sa monitorizam, sa colectam si sa analizam o serie de date care asigura eficientizarea operatiunilor si cresterea calitatii vietii. Utilizarea la scara larga a platformelor de management aduce avantaje in primul rand utilizatorilor finali ai spatiilor, care beneficiaza de un mediu de lucru sigur, confortabil si sustenabil, cat si proprietarilor de cladiri, prin eficientizarea costurilor in exploatarea si intretinerea cladirilor.″ - George Zapan, Head of Building Products, Siemens Romania.

Unirii View, Bucuresti - eficienta, confort si siguranta
Unirii View, Bucuresti - eficienta, confort si siguranta

Solutie

In cazul Unirii View, sistemul de management controleaza si monitorizeaza 483 de ventiloconvectori, prin intermediul controlerelor de camera, gestionand 208 zone pentru cele 18 niveluri. Fiecare zona este controlata din programul de management, prin ajustarea temperaturii de control si a programelor de timp, cu moduri de functionare dependente de ocuparea spatiului. Modul "Comfort" este activat pentru perioada in care spatiul este ocupat si modul "Economy" intra in functiune atunci cand acesta nu este ocupat. Modul "Building Protection" este rezervat pentru perioadele lungi de neocupare si asigura protejarea instalatiilor din spatiile deservite impotriva temperaturilor extreme.

″Prin sistemul de management utilizat am integrat si programat sistemele cladirii, cu scopul de a eficientiza consumul, confortul si siguranta utilizatorilor. In egala masura, beneficiarul poate monitoriza si controla indicatorii in timp real, printr-o serie de functii cu aplicabilitate variata, avand astfel o imagine de ansamblu asupra tuturor punctelor de date integrate.″ Constantin Popa, Project Manager, Suport Total BMS, compania care a implementat sistemul de automatizare si management inteligent al cladirii.

Unirii View, Bucuresti - eficienta, confort si siguranta
Unirii View, Bucuresti - eficienta, confort si siguranta

Beneficii

″Din punct de vedere al sistemelor de automatizare si management, proiectul Unirii View se bucura de folosirea tehnologiei de ultima generatie Siemens, fapt ce asigura cadrul tehnic necesar in vederea operarii cladirii in conditii de eficienta maxima. Un exemplu aplicat in acest sens il reprezinta platforma de management DESIGO, care permite monitorizarea si controlul interactiv al intregului sistem de automatizare conectat, dintr-un punct central, prin intermediul prezentarilor grafice ale instalatiilor independente, cu posibilitatea trimiterii alarmelor prin SMS, email si fax. Astfel, la postul dispecer sunt disponibile toate informatiile statiilor conectate la acesta, se poate interveni si se pot transmite comenzi la toate aceste statii. De asemenea, se poate genera o imagine grafica a instalatiei respective, sunt memorate toate evenimentele sistemelor (alarme, mesaje, modificari de parametri, porniri-opriri de aplicatii, etc.), se pot genera grafice in timp real, inclusiv cu date istorice, cu posibilitatea exportarii informatiilor in Excel, Word si PDF.″ - Bogdan Stan, Country Manager Romania, Weerts Group.

Drept de copyright siemens.ro

Produse mentionate in articol
Centrala adresabila anti-incendiu Cerberus FIT FC360
 
Centrala adresabila anti-incendiu Cerberus FIT FC360

Solutie ideala pentru o protectie de incredere, la incendiu a aplicatiilor de dimensiuni mici si medii precum: scoli, magazine din centre comerciale, hoteluri si hosteluri, situri industriale mai mici, camine de batrani. FC360 este parte a sistemului Cerberus FIT, un sistem de protectie la incendiu dezvoltat special pentru utilizare in cladiri si facilitati mici. FC360 sustine conexiunea a pana la 126 de elemente C-NET, incluzand detectoarele cu tehnologia patentata ASA (Analizare Avansata a Semnalului) din gama Cerberus PRO, care ofera imunitate impotriva fenomenelor inselatoare si previne alarmele false. Detectoarele si perifericele sunt conectate in bucla, ceea ce reduce costurile de cablare si imbunatateste semnificativ fiabilitatea intregului sistem multumita buclei de comunicatie. Sistemul de protectie la incendiu FC360 este usor de instalat, pus in functiune si intretinut datorita interfetei simple si intuitive. Iconitele, indicatoarele LED si butoanele faciliteaza manevrarea si informatia este afisata intr-o maniera simpla si usor de inteles - reducand astfel necesarul de instruire.

CAD
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Platforma de management integrat pentru cladiri Desigo CC
 
Platforma de management integrat pentru cladiri Desigo CC

Platforma integrata de management al cladirii, Desigo CC este proiectata sa creeze spatii confortabile, sigure si eficiente din punct de vedere energetic acoperind atat nevoile sistemelor cu o singura disciplina, cat si nevoile celor mai complexe cladiri. Usor de gestionat, tehnologie si functionalitate de ultima generatie, Desigo CC fixeaza standardele in industria managementului cladirilor.

CAD
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Software de proiectare pentru instalatii mecanice si electrice
Software de proiectare pentru instalatii mecanice si electrice
Centrala sistem de alarma pentru combaterea fumului si incendiului
Centrala sistem de alarma pentru combaterea fumului si incendiului
Software, plotter
Software, plotter
Sistem de alarma pentru incendiu, fum si gaz
Sistem de alarma pentru incendiu, fum si gaz
Unelte
Unelte
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...