Cladirea unei tutungerii cu functie simpla a fost regandita, rezultatul fiind un design neobisnuit

Finisaj din aluminiu Prefalz ce asigura un aspect compact al sistemului de anvelopare al cladirii

In zona industriala St. Valentin din Austria, s-a construit o tutungerie ce intruchipeaza perfect faptul ca nu marimea functiei sau investitiei sunt factorii principali ce inspira creativitatea arhitectilor. De ce nu ar putea o cladire cu functie simpla sa fie reinterpretata, regandita cu un design neobisnuit cu caracterter aparte? Asemanator realizarii arhitectilor Poppe Prehal Architects la cladirea tutungeriei aflata in zona industriala St. Valentin din Austria.

Tutungerie in zona industriala St. Valentin din Austria - Finisaj din aluminiu Prefalz
prefa_acoperiri_prefalz_cladirea_unei_tutungerii_1

Cladirea cu finisajul din aluminiu Prefa bordo inchis si cu o forma atipica a constructiei, indiferent de cat de mica ar fi, a prezentat o provocare semnificativa.

Pe baza deciziei comune si rapide dintre client si arhitect, s-a ales produsul Prefalz, care, potrivit parerii arhitectului, se intinde perfect ca un strat de piele pe suprafata fatadei si acoperisului cladirii. Pe langa avantajele pe care elementele de aluminiu le ofera - acestea fiind flexibile, usoare si robuste, ce nu necesita intretinere - Poppe a accentuat efectele vizuale spectaculoase create de acestea.

Tutungerie in zona industriala St. Valentin din Austria - Finisaj din aluminiu Prefalz
prefa_acoperiri_prefalz_cladirea_unei_tutungerii_2

Pe cat de minuscula este cladirea tutungeriei, pe atat de mult a agitat opinia publica a localnicilor. Potrivit lui Poppe, timp de saptamani au avut loc discutii pe tema relocarii tutungeriei, ceea ce a generat o semnificativa publicitate gratuita. A fost cunoscut aspectul anterior a cladirii: neobisnuit, inaltimea interioara a peretilor de 7 metri si spatii deschise. O aripa a cladirii a primit, pe ambele parti suprafete mari de sticla, acestea creand o lumina interioara intriganta, astfel, structura tutungeriei a devenit curata, moderna, functionala si modesta.

Potrivit arhitectului, ideea unui bloc cu doua acoperisuri abrupte are mai multe motive. Datorita acesteia, pe de o parte, traditia locala de constructie a fost urmata insa sub o forma reinterpretata. Pe de alta parte, cele doua blocuri ale cladirii permit separarea practica a functiunilor pentru clienti si a spatiului de stocare.

Tutungerie in zona industriala St. Valentin din Austria - Finisaj din aluminiu Prefalz
prefa_acoperiri_prefalz_cladirea_unei_tutungerii_3

Specialistul, caruia de asemenea ii place sa creeze noi spatii prin utilizarea unei varietati largi de materiale, a ales ca si element de anvelopare a cladirii elementele din aluminiu PREFA intr-o culoare special creata pentru acest proiect. Aceasta culoare a elementelor PREFA, simbolizeaza flacara generata de aprinderea tigarilor sau a trabucului, acest efect se creeaza in special atunci, cand soarele bate pe suprafata anvelopei de 420 m² a cladirii.

De multe ori, antreprenorii intampina dificultati in realizarea idelor arhitectului, deoarece complexitatea acoperirilor PREFA dezlantuie imaginatia designerilor, insa acest lucru rezulta o colaborare creativa eficienta. In cazul tutungeriei din St. Valentin, tinichigiul local, Stefan Ertl si echipa acestuia, a fost deosebit de impresionat atat de proiect, cat si de greutatea redusa a materialelor PREFA, ce confera un efect vizual omogen, astfel, 4 profesionisti ai companiei au finalizat anveloparea cladirii in doua saptamani.

Tutungerie in zona industriala St. Valentin din Austria - Finisaj din aluminiu Prefalz
prefa_acoperiri_prefalz_cladirea_unei_tutungerii_4

Produse mentionate in articol
Tigla metalica pentru acoperis PREFA Classic Placi metalice pentru acoperis PREFA R.16 Classic Sindrila metalica pentru acoperis PREFA Sindrila metalica pentru acoperis DS.19 PREFA
 
Invelitori metalice pentru acoperis PREFA
7 produse

Peste toate produsele PREFA, tigle metalice, sindrile metalice, placi metalice romboidale, tabla prefaltuita, jgheaburi si burlane se aplica un strat de vopsea electrostatica conforma cerintelor stricte ale ECCA (European Coil Coating Association) din Bruxelles.

7 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Jgheab semicircular din aluminiu PREFA
 
Jgheaburi si burlane PREFA

Jgheaburile si burlanele PREFA sunt fabricate din benzi de aluminiu vopsite. Avantajele jgheaburilor PREFA sunt rezistenta la coroziune si durata lunga de viata, calitate originala testata, utilizare creativa datorita celor sase culori de baza si a culorilor unice, gama larga de accessorii. Substanta produselor din aluminiu PREFA sunt aliaje care corespund standardelor EN 573 si DIN 1725. Jgheaburile si burlanele sunt vopsite prin procedura Coil - Coating, si corespund prescriptiilor severe ECCA(European Coil Coating Association) din Bruxelles. Produsul PREFA rezista la temperatura de la -30°C pana la +80°C astfel indeplinesc cerintele arhitecturii exterioare. Stratul de lac rezista la toate efectele chimice si efectele generate de vreme.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Lamele metalice pentru fatada PREFA Sidings Lamele metalice pentru fatada PREFA Siding.X Lamele metalice pentru fatada PREFA Lamele metalice pentru fatada PREFA XL
 
Invelitori metalice pentru fatada PREFA
10 produse

Durabilitatea sistemelor de invelire a fatadelor PREFA este un fapt cunoscut de ani de zile. Panourile laterale PREFA sunt extrem de versatile si se pot adapta la orice utilizare. Domeniul de aplicabilitate se extinde de la acoperirea totala a fatadelor, pana la evidentierea decorativa a elementelor arhitecturale.

10 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Jgheab si burlan
Jgheab si burlan
Casete si lamele de fatada
Casete si lamele de fatada
Tigla metalica
Tigla metalica
Tabla metalica cutata si ondulata
Tabla metalica cutata si ondulata
Invelitori din tabla pentru acoperis si fatada
Invelitori din tabla pentru acoperis si fatada
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...