Imbinarea pardoselilor din lemn cu pardoselile epoxidice Murexin Design cu aspect de granit

Intr-un timp foarte scurt, cu efort redus, se obtine o pardoseala cu aspect de granit si cu rezistente mecanice extrem de ridicate

Furnizorul de solutii pentru instalarea pardoselilor din lemn, Hinterseer Parkett si-a amenajat propriul sediu administrativ din Treptow-Köpenick, Berlin intr-o nota exclusivista, imbinand elemente specifice domeniului de activitate, respectiv pardoseli din parchet cu pardoseli decorative pe baza de rasini epoxidice, respectiv pardoseli Design cu aspect de Granit. Acest tip de finisaj epoxidic, pe langa aspectul deosebit, prezinta avantajul unei rezistente ridicate la solicitari si la trafic, o curatare usoara, iar instalarea acestui tip de finisaj nu presupune modificarea considerabila a cotei finale a pardoselii.

Imbinarea pardoselilor din lemn cu pardoselile epoxidice Murexin Design cu aspect de granit
Imbinarea pardoselilor din lemn cu pardoselile epoxidice Murexin Design cu aspect de granit

Lucrarile premergatoare au presupus pregatirea si nivelarea stratului suport, respectiv a sapei de ciment existente. S-a aplicat Rasina epoxidica bariera la vapori Epoxy-Feuchtigkeitssperre 2K EP 170 peste care s-a presarat in proaspat Nisip de cuart Quarzsand QS 98, in continuare, pentru nivelare s-a utilizat sapa fluida Fließmasse Express FME 45, ce se caracterizeaza prin atingerea rezistentelor initiale extrem de ridicate, intr-un timp foarte scurt (45 N/mm² la 24 de ore de la turnare). Peste suprafata sapei s-a aplicat un mortar reactiv autonivelant, constand in amestecul Rasinii poliaspartice Express Coat EC 60 cu Nisip de cuart Quarzsand QS 98. Rasina EC 60 are un timp de uscare extrem de rapid, dupa 60 de minute fiind posibila aplicarea straturilor ulterioare.

Imbinarea pardoselilor din lemn cu pardoselile epoxidice Murexin Design cu aspect de granit
Imbinarea pardoselilor din lemn cu pardoselile epoxidice Murexin Design cu aspect de granit

Covorul epoxidic Design cu aspect de granit a fost obtinut prin amestecul Rasinii Epoxy Bindemittel EP 220 cu Adaosul granular Designfüller DF 170. Materialul obtinut este autonivelant, iar aplicarea se face foarte usor cu spaclul dintat. Intr-un timp foarte scurt, cu efort redus, se obtine o pardoseala cu aspect de granit si cu rezistente mecanice extrem de ridicate.

Pentru instalarea parchetului, ca amorsa pentru pregatirea stratului suport s-a utilizat Tiefengrund D 7 si s-a nivelat stratul suport cu sapa autonivelanta Nivelliermasse OS 50, lipirea parchetului s-a realizat cu Adezivul de parchet X-Bond MS-K 511.

Imbinarea pardoselilor din lemn cu pardoselile epoxidice Murexin Design cu aspect de granit
Imbinarea pardoselilor din lemn cu pardoselile epoxidice Murexin Design cu aspect de granit

Provocarile proiectului au fost doua la numar, respectiv preluarea diferentelor de nivel intre cele doua tipuri de covoare si presiunea termenului scurt de executie a lucrarii. Datorita utilizarii de produse extrem de rapide, dar si experientei si versatilitatii montatorului de pardoseli – Freiraum Design Berlin, lucrarile au durat doar doua zile. 

Produse mentionate in articol
Vopsea epoxidica Murexin AS 1500 Adaos metalic pentru covoare Murexin Design Rasina epoxidica Murexin EP 220 Acoperire poliaspartica Murexin Express EC 60
 
Rasini epoxidice Murexin pentru pardoseli industriale, spatii comerciale
5 produse

Vopsea epoxidica colorata EP 20 bicomponenta, fara solventi, 120 nuante RAL, cu rezistenta chimica si la uzura ridicata. Rasina epoxidica EP 70 BM bicomponenta fluida, incolora, cu destinatie universala: impregnare, strat amorsa, nivelare, mortare epoxidice, reparatii fisuri, strat bariera de vapori - umiditate remanenta pana la max. 5%. Vopsea epoxidica lucioasa AS 1500 bicomponenta, pe baza de apa, rezistenta la combustibili, uleiuri, grasimi, lesii si acizi diluati, solutii concentrate de saruri si chimicale. Amorsa Aqua Primer AP 2000 epoxidica, bicomponenta, fara solventi, rezistenta la carburanti, uleiuri, grasimi, acizi, baze in concentratie mica, saruri concentrate si alte chimicale. Finisaj epoxidic Aqua Pox AP 3000, emulsionata, bicomponenta, fara solventi, elastica. Finisaj epoxidic EP 3, rasina epoxidica bicomponenta, autonivelanta, colorata, fara solventi, rezistenta la substante chimice, abraziune si socuri, pentru interior, admisa in industria alimentara. Finisaj poliuretanic PU 300, material pe baza de rasina poliuretanica fluida, bicomponenta, fara solventi, autonivelanta, elastica in timp cu efect de amortizare a zgomotului de pasi, rezistenta chimic si la uzura. Acoperire epoxidica transparenta CC 200, rasina epoxidica bicomponenta, fara solventi, recomandata pentru umplerea porilor la covoarele din piatra naturala.

5 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Amorse Murexin pentru placari ceramice
 
Amorse Murexin pentru placari ceramice

Amorsa LF 1 pentru sape autonivelante si hidroizolatii 1 KS si DF 2K, pe suporturi absorbante. Culoare albastra. Amorsa rapida D4, grund rapid, fara solventi, special pentru suporturi neabsorbante, pentru interior si exterior, pardoseli si pereti. La suporturile absorbante se foloseste diluat cu apa in proportie de 1:1. Dupa aplicare, se obtine o suprafata rugoasa. Amorsa D 7, grund special, gata preparat, culoare albastra, pentru amorsa pe sape incalzite, sape fluide pe baza de ciment sau ipsos, in special inainte de utilizarea adezivului de parchet LE 555. Timp de uscare 2-4 ore.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Solutie de chituire elastica pentru rosturi parchet Murexin Aqua AV 5 Adeziv de contact Murexin KK 990 Grund special pentru aderenta Murexin DX 9
 
Adezivi Murexin pentru parchet
3 produse

Adeziv de parchet X-Bond MS-K511 monocomponent, elastic, fara apa si solventi, tip STP, efect fonoizolant, cu spectru larg de utilizare la interior si exterior. Adeziv pentru parchet PU 566 poliuretanic, biocomponent, pentru lipirea tuturor tipurilor de parchet - lamelar, stratificat, parchet-dusumea, pavele din lemn, parchet exotic, pe suprafete absorbante si neabsorbante. Adeziv de parchet PU 1K 505 poliuretanic, superior, monocomponent, fara continut de solventi. Recomandat la interior, pentru lipirea parchetului mozaic, lamelar, a parchetului stratificat, precum si a dusumelelor din lemn masiv. Este potrivit si pentru pardoselile incalzite. Adeziv pentru parchet LE 555 pe baza de rasini sintetice cu continut de solventi cu aderenta si intarire rapida, pentru toate tipurile uzuale de parchet, pe sape de ciment, ipsos. Adeziv special X-Bond MS-K88 de inalta performanta, elastic, monocomponent, realizat dupa ultimul stadiu de cercetare-dezvoltare a tehnologiei MS. Utilizare universala, ca hidroizolatie si adeziv, pe suporturi absorbante sau netede-neabsorbante, la interior si exterior. Grund Special X-Bond MS-A58 fara continut de apa si solventi, pe baza de silan, recomandat pentru blocarea umiditatii remanente de pana la 6% in cazul sapelor de ciment si al betonului.

3 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Mortar rapid de reparatii Murexin RS 90 F Sapa autonivelanta rapida SL 52
 
Sape de egalizare si sape autonivelante Murexin
2 produse

Liant rapid pentru sape ER 70, hidraulic special cu ajutorul caruia, prin amestec cu agregat se poate obtine o sapa care in intervalul a 24 ore este intarita, astfel fiind posibila placarea cu placaje ceramice, iar in 7 zile sapa atinge o umiditate remanenta < 2%. Termobeton AL 55, liant special, pulverulent pentru realizarea straturilor termoizolante, portante de umplutura, in amestec cu perle de polistiren. Sapa autonivelanta Extrem NE 30, mortar uscat, cu rezistenta ridicata, fara contractii, pentru nivelarea sapelor sau betoanelor, la interior, grosime pana la 30 mm. Sapa autonivelanta rapida SL 52, cu intarire hidraulica, sub forma de pulbere, puternic aditivata, cu emisii reduse de praf, cu timp de uscare rapid, face posibila aplicarea parchetului sau a mochetei in timp record, consum redus. Masa de nivelare OS 50, de egalizare, pulverulenta, echilibrata, autonivelanta, cu intarire hidraulica. Masa de nivelare NB 10, masa de spaclu autonivelanta pe baza de ciment, aditivata, sub forma pulverulenta, cu emisii reduse.

2 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Strat de protectie pentru pardoseala, vopsea pentru beton
Strat de protectie pentru pardoseala, vopsea pentru beton
Adeziv pentru parchet si lemn
Adeziv pentru parchet si lemn
Pardoseala industriala si strat de finisaj
Pardoseala industriala si strat de finisaj
Amorsa, grund
Amorsa, grund
Sapa de nivelare
Sapa de nivelare
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...