Indicatii pentru executia locala a zidului de protectie contra zgomotului Durisol

Prima parte - Realizarea fundatiei si montarea primului rand de element de zidarie Durisol

Zidurile de protectie contra zgomotului din elemente de zidarie Durisol de captusire, respectiv din blocuri de umplutura, pot fi executate ca elemente prefabricate sau ca fundatii continue cu armatura. In cazul zidurilor de protectie contra zgomotului Durisol executate local se poate renunta la grinzile metalice din profil fasonat de otel, acestea vor fi insa executate cu bare de otel si armatura de legatura prevazute in fundatiile continue conform unor dimensionari de rezistenta, datorita careia executia va fi mai simpla si mai rentabila. Indicatiile de mai jos prezinta modalitatea de realizare cu mijloace simple al unui zid de protectie contra zgomotului Durisol.
Fundatiile continue se executa cu armaturi de legatura (mustati) conform unor norme de rezistenta.
Dupa turnarea betonului armatura de rezistenta necesara se monteaza in fundatia proaspata. La amplasarea mustatilor se va tine seama ca acestea sa corespunda cu golurile din elementele de zidarie. In acest scop poate fi de folos desenarea golurilor elementelor de zidarie pe fata superioara a fundatiei continue.
In cazul limitelor de teren se va asigura prin masuratori exacte ca zidul de protectie contra zgomotului care urmeaza sa se execute sa nu depaseasca limita terenului. Fata fundatiei continue pe ambele laturi va fi retrasa in raport cu fata zidului de protectie cu 2.5 cm pentru a asigura citirea cat mai clara a muchiei zidului de protectie contra zgomotului care se executa.
Primul rand de element de zidarie se monteaza intr-un pat de mortar de ciment. In prealabil trebuie verificata cota de inaltime a fundatiei. Montarea primului strat de element de zidarie trebuie sa se execute cu mare grija, respectand exact cota de inaltime, pentru ca la montarea randurilor urmatoare sa nu se mai utilizeze mortar, ci sa se execute sub forma de zidarie uscata.
La asezarea primului rand de element de zidarie vor fi respectate cu exactitate dimensiunile longitudinale si cele transversale.
Consistenta mortarului trebuie sa fie astfel incat sa se evite "innotarea"elementelor de zidarie.
La asezarea primului rand atentie deosebita la armaturile de legatura, capatul carora se afla la nivelul ochilor. Pericol de accidentare!
Surplusul de mortar va fi indepartat din spatiile care vor fi umplute cu beton. Betonul de umplutura trebuie sa fie in contact cu fata superioara a fundatiei pe toata suprafata golului din elementul de zidarie in vederea asigurarii capacitatii portante si a rezistentei la incovoiere.
Mortarul proaspat recuperat poate fi utilizat in continuare la primul rand de zidarie.
Pentru a asigura etanseitatea rosturilor orizontale dintre elemente, se recomanda utilizarea ciocanului de zidar. Cateodata pe supafetele de contact ale elementelor de zidarie se pot intalni imperfectiuni provenite din procesul de fabricatie care vor fi indepartate cu ajutorul mistriei inainte de montarea elementului de zidarie.
Asezarea uniforma si exacta a primului rand de elemente garanteaza constructia verticala corecta a zidului.
In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre sistemul de zidarie Durisol contra zgomotului, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Leier Rom Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Panouri fonoizolante din elemente Durisol
 
Panouri fonoizolante din elemente Durisol

Peretii de protectie impotriva zgomotului din elemente Durisol, produse din aschii de lemn mineralizat si ciment, ating valori ridicate de atenuare (minim 30 dB), respectiv de absorbtie a zgomotului (13-17 dB), datorita porozitatii si samburelui de beton de 13 cm grosime. Aceste bariere impotriva zgomotului pot fi executate la fata locului, prin umplerea cu beton monolit a golurilor elementelor Durisol sau pot fi alcatuite din panouri prefabricate de diferite inaltimi (0,5-1,50 m) si lungimi (0,5-6,00 m), la fabricarea carora se utilizeaza de asemeni elemente Durisol.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Perete de protectie fonica
Perete de protectie fonica
Constructii de infrastructura
Constructii de infrastructura
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...