Indicatii pentru executia locala a zidului de protectie contra zgomotului Durisol

Partea a doua - elementele de colt

Elemente de colt de orice unghi pot fi obtinte usor din elementele de zidarie normale. Cu ajutorul unui ferastrau, elementele de zidarie pot fi taiate usor. Componentele elemntului de colt astfel obtinute se vor lipi cu un adeziv (de exemplu Elch M 200, producator Fa. Henkel).
Elementele astfel lipite vor rezista dupa intarire la impingerea betonului.
Capetele de zidarie pot fi taiate la orice dimensiune. Daca nu se precizeaza exact dimensiunea, elementul de zidarie contra zgomotului poate fi taiat cu orice fel de ferestrau sau alt mijloc de taiere. Rezultate foarte bune in cazul unui rost de taiere foarte fin se pot obtine prin utilizarea ferastraului pendular, coada de vulpe sau chiar cu un ferastrau panglica. Mai putin recomandate sunt ferastraul cu lant (drujba) sau flexul. Flexul arde materialul, ferastraul cu lant lucreaza prea dur.
Dupa asezarea primului rand de element de zidarie se va monta primul rand de armatura orizontala in santul de umplutura al zidariei. La colturi armaturile se vor intersecta (vezi imagine). Daca in proiect nu este precizat altceva se vor utiliza doua bare de otel de 8 mm diametru, cu suprapunere longitudinala de circa 60 cm legate cu sarma.
Se va asigura o acoperire suficienta de beton fata de peretele elementului de zidarie in vederea coroziunii otelului. In acest scop se vor utiliza distantieri din beton.
Distantierele intre barele orizontale interioare respectiv exterioare sunt etrieri in forma de U legate de acestea cu sarma.
Dupa montarea primului rand de bare orizontale se poate trece la montarea celui de-al doilea rand de elemente de zidarie. Daca zidul care se executa este prevazut cu un colt, atunci asezarea randului de elemente se va incepe de la acesta. Cu exceptia unui singur tip de element de zidarie toate celelalte au o lungime de 47,50 cm. Deoarece zidul de protectie contra zgomotului va fi purtat dupa executie de o structura reticulara de beton, trebuie acordata atentie deosebita suprapunerii exacte a golurilor verticale de umplere din elementele de zidarie. Elemente de zidarie din randul doi, vor fi amplasate respectand aceasta regula.
Elementele de zidarie contra zgomotului din randurile urmatoare se vor aseza fara utilizarea mortarului cu decalaj de 50:50 fata de randul anterior. Trebuie acordata atentie deosebita la curatarea randurilor. Ca si la primul rand de elemente, toate celelalte vor fi asezate asigurand etanseitatea rostului.
In cazul in care din cauza greselilor de montaj apar usoare diferente de nivel acestea trebuie corectate cu ajutorul unui flex prevazut cu piatra abraziva pentru ca urmatorul rand sa se aseze corect. Datorita continutului de aschii de lemn a compozitiei elementelor de zidarie aceasta operatie de egalizare se rezolva foarte usor fara a produce praf. In special modelarea colturilor trebuie executata foarte exact pentru a asigura verticalitatea muchiilor.
La executarea capetelor de zidarie laturile netaiate ale elementelor vor fi acoperite cu elemente pline. Muchia frontala se va executa ori neted ori se va lasa suprafata de nut consolidata ulterior. Nutul rezultat din imbinarea scandurii de cofraj, asigura loc pentru panourile care urmeaza sa fie montate mai tarziu.
Inainte de turnarea zidului de protectie contra zgomotului barele de armatura verticale se vor introduce in golurile de betonare. Numarul, diametrul si pozitia acestora trebuie sa fie prevazute in prescriptiile proiectului de rezistenta.
Ridicarea zidului de protectie contra zgomotului poate fi executata pe toata inaltimea sau pana la o inaltime intermediara inainte de betonare.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre sistemul de zidarie Durisol contra zgomotului, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Leier Rom Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Panouri fonoizolante din elemente Durisol
 
Panouri fonoizolante din elemente Durisol

Peretii de protectie impotriva zgomotului din elemente Durisol, produse din aschii de lemn mineralizat si ciment, ating valori ridicate de atenuare (minim 30 dB), respectiv de absorbtie a zgomotului (13-17 dB), datorita porozitatii si samburelui de beton de 13 cm grosime. Aceste bariere impotriva zgomotului pot fi executate la fata locului, prin umplerea cu beton monolit a golurilor elementelor Durisol sau pot fi alcatuite din panouri prefabricate de diferite inaltimi (0,5-1,50 m) si lungimi (0,5-6,00 m), la fabricarea carora se utilizeaza de asemeni elemente Durisol.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Perete de protectie fonica
Perete de protectie fonica
Constructii de infrastructura
Constructii de infrastructura
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...