Indicatii pentru executia locala a zidului de protectie contra zgomotului Durisol

Partea a treia - Procesul de betonare

In vederea reducerii presiunii betonului proaspat, betonarea zidului contra zgomotului se va face in etape de inaltimi de 1,00 - 1,30 m si in cazul in care acesta a fost executat pe inaltimea totala. Betonul trebuie sa fie fluid si moale. Dupa o etapa de betonare, daca betonul s-a asezat, se poate trece la completarea acestuia.

Granulatia betonului furnizat nu trebuie sa depaseasca in niciun caz 16 mm. Recomandam betonul C 25/30, cu granulatia de 0 - 8 mm.

Deoarece zidul nu va fi tencuit, se recomanda folosirea betonului impermeabil in vederea protectiei armaturii fata de umiditate, care astfel va fi protejata si fata de coroziune. Daca zidul nu va fi betonat pe toata inaltimea intr-o zi, turnarea trebuie oprita la jumatatea inaltimii elementului de zidarie. La barele verticale se va asigura o lungime de suprapunere de 60 cm.
Imediat dupa procesul de betonare, sau si mai bine pe parcursul acestuia, eventualele surplusuri de beton trebuie indepartate cu un jet puternic de apa. Verticalitatea zidului trebuie controlata si daca este necesar corectata cu un ciocan de cauciuc.
Rosturi de intrerupere la elementele de zidarie.
Cofraj fixat cu suruburi "Spaxx" in aschia de lemn a elementului.
Distanta intre armatura si peretele elementului de zidarie se asigura cu distantieri.
Capetele de zid, respectiv de elemente de zidarie, pot fi completate cu bucati provenite din resturi de elemente.
La terminare, betonul va fi gletuit sau la alegere acoperit cu elemente de zidarie.
Zid contra zgomotului si de camuflaj executat pe loc.
In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre sistemul de zidarie Durisol contra zgomotului, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Leier Rom Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Panouri fonoizolante din elemente Durisol
 
Panouri fonoizolante din elemente Durisol

Peretii de protectie impotriva zgomotului din elemente Durisol, produse din aschii de lemn mineralizat si ciment, ating valori ridicate de atenuare (minim 30 dB), respectiv de absorbtie a zgomotului (13-17 dB), datorita porozitatii si samburelui de beton de 13 cm grosime. Aceste bariere impotriva zgomotului pot fi executate la fata locului, prin umplerea cu beton monolit a golurilor elementelor Durisol sau pot fi alcatuite din panouri prefabricate de diferite inaltimi (0,5-1,50 m) si lungimi (0,5-6,00 m), la fabricarea carora se utilizeaza de asemeni elemente Durisol.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Perete de protectie fonica
Perete de protectie fonica
Constructii de infrastructura
Constructii de infrastructura
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...