Pentru izolarea fatadelor diverselor tipuri de cladiri, respectiv a blocurilor in cazul reabilitarii termice
Knauf Insulation ofera vata minerala bazaltica pentru izolarea fatadelor diverselor tipuri de cladiri, respectiv a blocurilor in cazul reabilitarii termice.
Izolarea fatadelor/peretilor exteriori ai unei cladiri este o solutie de necontestat. Pe langa reducerea substantiala a pierderilor de caldura, izolarea fatadelor ii confera cladirii un design nou.
Din punct de vedere tehnic, izolarea fatadelor/peretilor exteriori are o serie de avantaje:
- inlaturarea condensului de vapori pe suprafata interioara a constructiei (stoparea aparitiei mucegaiului)
- imbunatatirea confortului termic in interiorul cladirii
- reducerea zgomotelor si implicit, o crestere a confortului locuintei.
Asadar, decizia nu este daca se va efectua izolarea, ci ce fel de material va fi folosit la aceasta izolare termica.
Knauf Insulation recomanda folosirea placilor de vata minerala bazaltica pentru izolarea fatadelor/peretilor exteriori ai cladirilor cu urmatoarele avantaje competitive:
- reducerea substantiala a pierderilor de caldura datorita excelentelor proprietati termoizolante
- climat agreabil in interior datorita asigurarii circularii aerului (cladirea "respira")
- protectie contra zgomotelor exterioare
- rezistenta ridicata contra incendiilor (clasa de protectie la foc A1).
Vata minerala bazaltica Knauf Insulation este neutra din punct de vedere chimic, nu dauneaza sanatatii si este reciclabila. Este rezistenta in timp la imbatranire, nu se degradeaza, fapt pentru care isi mentine pe o perioada lunga capacitatea de izolare. Este anorganica si de aceea nu contribuie la dezvoltarea mucegaiurilor, bacteriilor si nici nu se descompune. Dispunerea fibrelor asigura proprietati excelente de amortizare a zgomotelor. Folosirea vatei minerale bazaltice asigura un confort ridicat al locuintei prin capacitatea sa de difuzie si de permeabilitate a aerului.
Vata minerala bazaltica Knauf Insulation este produsul optim de utilizat in componenta oricarui sistem de termoizolare a fatadelor cu vata minerala existent in acest moment pe piata.
Pentru a concluziona, avantajele izolatiei termice exterioare a sistemelor de fatada sunt urmatoarele:
- reducerea consumului de energie termica
- scurtarea sezonului de incalzire
- imbunatatirea aspectului estetic al cladirii
- imbunatatirea ambientala a locuintei
- reducerea formarii mucegaiului in interiorul cladirilor
- imbunatatirea confortului termic al cladirii (atat vara, cat si iarna)
- imbunatatirea sanatatii persoanelor din interiorul cladirii, eliminarea bolilor cum ar fi: alergiile, raceala, reumatismul etc.
- eliminarea diferentelor termice
- cresterea rezistentei constructiilor la conditiile atmosferice (intemperii)
- imbunatatirea confortului acustic in incaperile interioare ale locuintelor (influenta indelungata a zgomotului provoaca deficiente de somn si incapacitatea de concentrare).
Cele mai dese greseli in izolarea fatadelor:
- O izolare termica eficienta depinde de grosimea materialului izolant folosit. De cele mai multe ori, se subapreciaza grosimea minima a acestuia care trebuie sa fie aleasa in concordanta cu grosimea tipului de perete existent. Destul de des se foloseste in mod nepotrivit un anumit tip de izolatie pentru diferite aplicatii.
- O alta greseala este folosirea altor materiale decat cele recomandate in realizarea unui sistem de termoizolare a fatadelor, deoarece firmele de constructii sunt interesate sa utilizeze produse ieftine pentru contractarea anumitor lucrari. Aceste materiale pot cauza insa o deteriorare a izolatiei, de aceea este indicat sa controlam furnizorul, atunci cand nu aplicam izolatia noi insine.
- De asemenea, numarul insuficient de ancore pe metrul patrat reduce eficienta izolatiei si cauzeaza o deteriorare progresiva a intregului sistem de izolare termica.