Revizia echipamentelor de incalzire, ventilatie sau racire Hoval

Ce efect are asupra confortului si sigurantei

Revizia echipamentelor de incalzire, ventilatie sau racire Hoval
Revizia echipamentelor de incalzire, ventilatie sau racire Hoval


Echipamentele de incalzire si ventilatie fac parte din viata noastra de zi cu zi, reprezentand un element indispensabil pentru confortul din spatiile in care ne petrecem timpul.

Asa cum se intampla cu orice echipament tehnologic, din pacate lucrurile nu functioneaza intotdeauna asa cum ne-am dori. Vestea buna este ca utilizatorii pot influenta pozitiv modul in care echipamentele functioneaza daca sunt proactivi. Putem minimiza considerabil sansa de aparitie a notificarilor de avarie care ne iau prin surprindere in plin anotimp rece prin planificarea unei interventii de mentenanta a echipamentului inainte de schimbarea sezonului.

Revizia echipamentelor de incalzire - confort superior si siguranta
In medie, 70% din solicitarile urgente se datoreaza unei mentenante neefectuate la timp. Hoval recomanda ca pentru sistemele de incalzire sa se efectueze o revizie o data pe an (de preferat inainte de intrarea in sezonul de incalzire care debuteaza odata cu scaderea temperaturii medii exterioare sub 17 grade), iar pentru ventilatia rezidentiala schimbarea filtrelor de cel putin doua ori pe an, acest lucru variaza insa si in functie de particulele prezente in aerul din zona in care locuiti.

Revizia echipamentelor de incalzire, ventilatie sau racire Hoval
Revizia echipamentelor de incalzire, ventilatie sau racire Hoval


In acest fel, ne vom asigura ca echipamentul functioneaza la randament maxim, cu costuri reduse de operare si cu un grad ridicat de siguranta.

La echipamentele de incalzire de tip cazan (cum ar fi cazanele in condensatie de podea sau cazanele in condensatie murale) se verifica punctual: elementele de siguranta ale cazanului, dar si cele adiacente: pompa de circulatie, filtrul de impuritati, etanseitatea sistemului de gaze naturale, tensiunea de alimentare, calitatea apei din instalatie. De altfel, curatarea sifonului de condens este foarte importanta, in caz contrar se poate ajunge la colmatarea acestuia, iar centrala va intra in avarie.

Politica Hoval tinde catre un confort maxim si un consum cat mai redus, de aceea curatarea si improspatarea aparatelor duce la scaderea consumului de combustibil. De exemplu, daca in camera de ardere se acumuleaza reziduuri excesive, acestea duc la cresterea consumului de combustibil deoarece schimbul termic nu se mai realizeaza corect.

Totodata, dupa acesti pasi, echipamentul este verificat in regim de service la capacitate minima si maxima, masurandu-se noxele, fiind refacute reglajele si se realizeaza parametrizarea conform standardelor in vigoare.

Sistemele Hoval functioneaza eficient si adaptandu-se constant temperaturii exterioare, de aceea se verifica senzorul exterior de temperatura si setarea corecta a curbei de incalzire, creata dupa preferintele clientului. Departamentul de service al companiei Hoval tine cont de eficienta energetica si de ecologizararea mediului inconjurator, de aceea incepand cu anul 2018, s-a introdus sistemul online de etichetare si rapoarte de intretinere digitale in urma reparatiilor sau a reviziilor. Clientii primesc exclusiv online rapoarte cu eficienta echipamentelor pe care le detin, piesele inlocuite, rapoarte de verificari, note explicative etc.

Clientii nostri pot opta pentru diverse pachete de servicii in baza unui contract (servicii de intretinere, autorizari de functionare, revizii la cerere, interventii punctuale). Aceste servicii vin fie in format standard, fie ca pachete premium (incluzand revizii anuale si interventii rapide in 48 de ore).

Revizia echipamentelor de ventilatie - un climat interior sanatos

Revizia echipamentelor de incalzire, ventilatie sau racire Hoval
Revizia echipamentelor de incalzire, ventilatie sau racire Hoval


In cazul sistemelor de ventilatie (ventilatie rezidentiala sau industriala), sunt foarte importante reviziile deoarece colmatarea filtrelor de aer poate duce la un consum marit de energie electrica si de asemenea la intrarea in avarie a sistemului, ceea ce inseamna un disconfort crescut pentru beneficiar. In urma reviziilor se verifica si sistemele de siguranta ale instalatiei: interconectarea cu centrala anti-incendiu, deoarece in momentul in care s-ar declansa incendiul, este imperativ ca sistemul de ventilatie sa intre in standby pentru a nu intretine arderea. Se mai verifica si sistemul de incalzire-racire al echipamentului, clapetele de aer proaspat si de bypass, care in cazul functionarii defectuoase duc la marirea considerabila a consumului. Motoarele ventilatoarelor sunt de asemenea inspectate si masurate electric pentru a se vedea daca se afla in parametrii optimi de functionare; conexiunea la internet a sistemului este de asemena importanta pentru a se realiza monitorizarea permanenta si vizualizarea eventualelor probleme sau avarii ale sistemului pentru remediera cat mai rapida a problemelor survenite.

Revizia echipamentelor de incalzire, ventilatie sau racire Hoval
Revizia echipamentelor de incalzire, ventilatie sau racire Hoval
 Mediu
 Particule/L
 Camera curata (cu ventilatie)
 10
 Zona arctica
 10.000
 In zona oceanului
 100.000
 Aer din zona rurala
 1000.000
 Oras
 100.000.000
 Autostrada
 1.000.000.000
Revizia echipamentelor de incalzire, ventilatie sau racire Hoval
Revizia echipamentelor de incalzire, ventilatie sau racire Hoval


Pentru pompele de caldura (cum ar fi Thermalia, Belaria sau UltraSource) este necesara o verificare de rutina care sa poata depista eventuale functionari defectuoase ale pompei, in acest sens se inspecteaza urmatoarele: schimbatoarele de caldura, atat pentru unitatea interioara, cat si pentru cea exterioara (in cazul pompelor aer-apa), de asemena se verifica agentul frigorific din instalatie prin inspectarea presiunilor de lucru, cat si a temperaturii agentului frigorific. In cazul in care schimbatoarele de caldura nu sunt verificate si curatate acestea pot duce la cresterea dramatica a consumului de energie si pot provoca avarii ale sistemului frigorific prin actionarea sistemelor de siguranta de inalta presiune care nu pot fi resetate decat prin interventia personalului de service autorizat. Lucrul instalatiei la presiuni inalte poate cauza deteriorari ale compresorului frigorific, ceea ce presupune costuri ridicate de reparatie si necesitatea inlocuirii unor piese ale echipamentului.

In concluzie, mentenanta regulata a tuturor sistemelor, fie ca vorbim de ventilatie, centrale termice in condensatie sau pompe de caldura, duce la costuri reduse de exploatare, siguranta crescuta si garanteaza sanatatea sistemului dvs si confortul familiei.

Articol realizat cu ajutorul inginerului nostru de service specializat in sisteme de incalzire, Florin Bogdan Cojocariu, al tehnicianului Hoval specializat in pompe de caldura, Marius Barsan si directorului tehnic Hoval Romania, Costel Iordache.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Hoval mentionate in acest articol, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Hoval Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Pompa de caldura aer/apa Hoval Belaria® fit (8-26) Pompa de caldura Belaria® fit Pompa de caldura modulanta Belaria Pompa de caldura aer/apa Hoval Belaria® eco
 
Pompe de caldura Hoval
8 produse

Pompele de caldura Hoval sunt: Belaria,Thermalia si UltraSource.

8 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
RoofVent LHW - Aparat de ventilatie cu recuperator de energie pentru incalzirea halelor inalte TopVent® TH - Aparat de incalzire cu recirculare pentru incaperi inalte RoofVent LKW - Aparat de ventilatie cu recuperator de energie pentru incalzirea si racirea halelor inalte TopVent® TC - Aparat cu recirculare pentru incalzirea si racirea halelor inalte
 
Sisteme de climatizare Hoval pentru hale
16 produse

Sistemele de climatizare pentru hale sunt RoofVent (aparate de ventilatie pentru incalzirea - racirea halelor), TopVent (aparate cu aer ambiental - aer proaspat pentru incalzirea - racirea halelor) si AdiaVent (aparat pentru racirea halelor cu recircularea aerului).

16 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistem de ventilatie rezidentiala HomeVent®
 
Sistem de ventilatie rezidentiala HomeVent®

Sistem de ventilatie rezidentiala HomeVent® cu recuperare de caldura si controlul umiditatii - solutia inovatoare pentru locuinte si birouri care garanteaza aer proaspat pentru toate cerintele, complet automat si fara curenti de aer. Beneficiati de cel mai inalt nivel de confort in ceea ce priveste climatul interior din casa. Praful, alergenii, zgomotul si insectele stau departe de locuinta. Aerul poluat si mirosurile sunt eliminate din casa mult mai eficient prin sistemul de ventilatie rezidentiala comparativ cu deschiderea ferestrelor. In plus, sistemul utilizeaza in mod eficient caldura care altfel s-ar pierde prin deschiderea ferestrelor.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Cazan mural in condensatie cu gaz TopGas classic Cazan mural in condensatie cu gaz TopGas comfort Cazan mural in condensatie cu gaz TopGas combi Cazan mural in condensatie cu gaz TopGas (30-60)
 
Cazane murale Hoval de incalzire cu gaz TopGas
6 produse

Cazane murale in condensatie in gama de puteri 35 - 100 kW. Schimbator de caldura din aluminiu cu serpentina de cupru - randament cu pana la 15% mai mare decat la cazanele traditionale. Cazanele murale Hoval de incalzire cu gaz sunt: TopGas classic (12-30), TopGas combi (21/18, 26/23, 32/28), TopGas (35-60), TopGas (80) si TopGas (100).

6 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Cazan de pardoseala in condensatie cu gaz UltraGas (125-1150)
 
Cazan de pardoseala in condensatie cu gaz UltraGas (125-1150)

Cazan de pardoseala in condensatie pe gaz cu camera de ardere din otel inoxidabil, tevi de fum din otel inoxidabil cu insertie de profile de aluminiu-siliciu tip aluFer®, arzator cu preamestec, ventilator cu turatie variabila precum si comanda modulanta a arzatorului. Panou de comanda al cazanului TopTronic®T/U4.1 (UltraGas® (125-350)) TopTronic®T/U4.4 (UltraGas® (400-850)) TopTronic®T/U4.3 (UltraGas® (1000)). Livrare Cazan, carcasa cu izolatia si panoul de comanda ambalate separat.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Cazan de pardoseala in condensatie cu gaz UltraGas (15-100)
 
Cazan de pardoseala in condensatie cu gaz UltraGas (15-100)

Cazan de pardoseala in condensatie pe gaz cu camera de ardere din otel inoxidabil, tevi de fum din otel inoxidabil cu insertie de profile de aluminiu-siliciu tip aluFer®, arzator cu preamestec, ventilator cu turatie variabila al cazanului TopTronic®T/U4.1.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Cazan de pardoseala in condensatie cu gaz UltraGas (250D-2300D)
 
Cazan de pardoseala in condensatie cu gaz UltraGas (250D-3100D)

Cazan dublu din otel, compus din 2 cazane individuale de 125, 150, 200, 250, 300, 350, 400, 450, 500, 575, 650, 720, 850 sau 1000 kW. Camera de ardere din otel inoxidabil, tevi de fum din otel inoxidabil cu insrtie de profile de aluminiu-siliciu ti aluFer®, arzator cu preamestec, ventilator cu turatie variabila precum si comanda modulanta a arzatorului. Panou de comanda al cazanului TopTronic®T/U4.1 (UltraGas® (250D-700D)), TopTronic®T/U4.4 (UltraGas® (800-1700D)), TopTronic®T/U4.3 (UltraGas® (2000D)).

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Instalatie cu racire adiabatica
Instalatie cu racire adiabatica
Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura
Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura
Pompa de caldura
Pompa de caldura
Cazan mural pe combustibil lichid si gaz
Cazan mural pe combustibil lichid si gaz
Cazan de pardoseala pe combustibil lichid si gaz
Cazan de pardoseala pe combustibil lichid si gaz
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...