Avantajele racirii cu pompe de caldura Hoval
Cresterea accelerata a temperaturii globale va duce invariabil la eliberarea in atmosfera a metanului de pe fundul oceanelor, dar si din ghetarii care se topesc. Se estimeaza ca rezervoarele de metan din sedimentele marine echivaleaza cu 10.000 de miliarde de tone de carbon, iar cele din ghetarii arctici echivaleaza cu aproximativ 400 de miliarde de tone de carbon. Daca aceste cantitati uriase de metan vor ajunge in atmosfera, nu vom mai putem face absolut nimic pentru a stopa cresterea temperaturii chiar si cu 10 grade Celsius in decursul acestui secol. Este, cu siguranta, momentul de a face o schimbare.
In august 2017 intreaga Europa s-a confruntat cu val de caldura extrem, al 4-lea din acest an, supranumit foarte sugestiv de catre italieni - "Lucifer". In vestul Romaniei s-au inregistrat temperaturi record de 42°C la umbra, iar in acest context, este important sa ne concentram asupra unor solutii ecologice eficiente, prietenoase atat cu sanatatea noastra, cat si cu casa noastra, a tuturor - planeta.
Cum va puteti proteja locuinta de incalzirea excesiva
Sfat 1: Evitati razele soarelui - Pentru a proteja interiorul impotriva incalzirii, trebuie sa opriti razele solare, astfel incat sa nu poata intra in locuinta in timpul orelor foarte calduroase. In acest scop puteti folosi rolete, jaluzele sau obloane pentru ferestre. Lasati-le in jos dimineata, astfel incat interiorul cladirii sa nu se incalzeasca, ci sa disipeze direct caldura.
Sfat 3: Mentineti umiditatea la un nivel optim. O conditie suplimentara pentru o viata confortabila este umiditatea optima a aerului. In acest scop, este util sa pastrati gradul de umiditate cat mai scazut posibil. Acest lucru creeaza un climat confortabil in spatiul de locuit, chiar si la temperaturi ridicate ale aerului exterior. In timpul racirii fara dezumidificare, temperatura aerului din camera scade, dar umiditatea relativa creste de la o medie de 60% la 80%. Din cauza acestei umiditati relativ ridicate, corpul transpira, iar temperaturile sunt tolerate mult mai greu. HomeVent Comfort asigura locuitorii ca aerul pe care il respira in casele lor este intotdeauna curat, fara polen si contine nivelul ideal de umiditate. Toate unitatile de ventilatie HomeVent economisesc mai multa energie decat folosesc si asigura un climat confortabil constant in casa.
Solutii ecologice - racirea cu ajutorul pompelor de caldura
In cazul racirii pasive, pompa de circulatie este folosita pentru a circula apa rece in circuitul de incalzire si astfel transporta caldura din casa catre exterior prin intermediul unui schimbator de caldura. Prin urmare, acest proces este denumit "racire naturala". Racirea pasiva este deosebit de economica, deoarece se realizeaza fara functionarea compresorului. Acest tip de racire se aplica de obicei la pompele de caldura sol/apa sau apa/apa (pompa de caldura Thermalia vine cu optiunea de racire pasiva, iar cele doua trepte de putere determina o functionare optima, eficienta ridicata si durata mare de viata).
Racirea activa - comutarea procesului
Racirea activa este realizata prin comutarea reversibila a pompei de caldura. Aceasta se realizeaza prin inversarea circuitul de refrigerare intern. Functionarea efectiva a pompei de caldura este, intr-o maniera simplificata, transformata. Caldura este eliminata din cladire si eliberata in mediul inconjurator. Racirea activa este posibila, de exemplu, in cazul incalzirii prin pardoseala si ventiloconvectoare. Ventiloconvectoarele au un schimbator de caldura si un ventilator, putand fi utilizate in combinatie cu o pompa de caldura. Apa racita este alimentata in ventiloconvectoare prin intermediul pompei de caldura. Ventiloconvectoare au o eficienta deosebit de ridicata, deoarece aerul din incapere este aspirat in mod activ. Varianta utilizarii ventiloconvectoarelor este optima avand in vedere ca se poate atat incalzirea, cat si racirea. Acest tip de echipament permitand ca in cazul utilizarii agentului termic de racire, oferit de catre pompa de caldura, evacuarea condensului rezultat. O pompa de caldura cu functie de racire activa este Belaria, oferind cele mai eficiente rezultate datorita ajustarilor de putere.
Avantajele racirii cu pompe de caldura
Pompele de caldura functioneaza eficient si necesita putina energie pentru a genera energie de racire sau incalzire. Mediul de transport este unul cu apa, asadar un mediu prietenos cu mediul, netoxic si neinflamabil. In cazul in care pompele de caldura sunt utilizate impreuna cu electricitatea verde, aveti certitudinea ca locuinta dvs. este ecologica si neutra din punct de vedere al emisiilor de CO2. Utilizarea pompelor de caldura promite, de asemenea, capacitati ridicate de incalzire si racire cu un timp relativ mic pentru atingerea temperaturii dorite.
Cu siguranta ca in ceea ce priveste racirea utilizand pompe de caldura presupune si alte abordari in ceea ce priveste realizarea instalatiei termice. Cateva sfaturi in acest sens:
- nu recomandam ca pt racire sa se utilizeze sistemul in pardoseala
- recomandam racirea prin tavan sau utilizarea ventiloconvectoarelor
- in cazul utilizarii pompelor de caldura numai cu racire pasiva trebuie avut in vedere ca racirea nu se poate realiza intr o forma rapida ci necesita un timp mai indelungat
- toate cele mentionate trebuie strans coroborate cu recomandarile privind modul de utilizare a ventilarii locuintei pe timp de canicula.
Casa unifamiliala in Lozen
Informatii proiect: Localizare: Lozen, Bulgaria; Cladire noua
Principalul obiectiv al investitorului a fost obtinerea unui nivel maxim de confort si un climat sanatos pentru copii si intreaga familie, fara praf, alergeni si senzatia de aer inchis. Toate acestea in stransa legatura cu o investitie rezonabila, costuri reduse cu functionarea si utilizand surse regenerabile de energie. Totodata, s-a dorit un singur echipament pentru a furniza caldura pe perioada iernii, iar in timpul anotimpului calduros sa poata beneficia de functia de racire a aerului. O alta cerinta a investitorului a fost mentinerea nivelului de confort ambiental, chiar si in cazul temperaturilor exterioare extreme.
Hoval Belaria® SRM 11kW, avand un cazan in condensatie pe gaz TopGas Classic drept echipament de rezerva, in combinatie cu un sistem solar cu colectoare UltraSol, stocator apa calda menajera si sistem de ventilatie rezidentiala HomeVent® FR (250), care garanteaza confortul necesar si ajuta la reducerea costurilor cu incalzirea si racirea. Regulatorul de sistem TopTronic® E asigura o functionalitate de sistem adecvata pentru costuri de exploatare minime, cu o interfata de utilizare usor de inteles si control de la distanta.
Rezultate inregistrate
Rezultatul este uimitor. Casa unifamiliala cu un climat interior sanatos si costuri de functionare mici. Prin posibilitatea utilizarii surselor regenerabile pentru incalzirea, racirea si prepararea apei calde menajere, investitorul are satisfactia ca ajuta la protejarea mediului inconjurator, avand avantajul unui confort maxim. Intregul sistem este controlat cu ajutorul regulatorului TopTronic® E, care aduce un plus de satisfactie clientului prin accesabilitate prin intermediul internetului si siguranta in exploatare chiar si in perioada concediilor. S-a dovedit in mod clar ca solutia de sistem aleasa indeplineste toate cerintele investitorului.
In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Hoval, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Hoval Srl, folosind butonul corespunzator.