Termoizolarea cu Bachl Vacuboard

Termoizolarea cu Bachl Vacuboard

Avantajele unei izolatii termice eficiente

Va prezentam mai jos, in trei exemple reale, avantajele unei izolatii termice eficiente. Este vorba de Bachl Vacuboard, izolatie termica de ultima generatie.

In constructii este adesea adevarat ca o solutie tehnica ieftina va deveni in cele din urma, in mod exponential, mai scumpa. Prin urmare, odata cu inasprirea reglementarilor privind consumul energetic al cladirilor si cu progresul tehnologic in domeniul productiei de materiale termoizolante, opusul devine din ce in ce mai evident.

Pe masura ce reglementarile energetice pentru cladiri au crescut, cosmarul izolatiei termice de o grosime foarte mare a ajuns sa prezinte un motiv de ingrijorare pentru arhitecti, investitori si constructori, problema devenind nu doar tehnica ci si una economica. Din fericire, acest neajuns a fost doar de scurta durata, grosimile stratului termoizolant au inceput sa scada din nou datorita materialelor de noua generatie ce pot oferi o rezistenta termica deosebita chiar si in straturi mult mai subtiri.

Cladirea cu un consum energetic aproape de zero poate fi realizata numai cu o gandire complexa a designului, cu materiale si structuri de constructii de calitate si cu o manopera profesionista. Modificarea grosimii si calitatii izolatiei termice este cel mai des mentionata, dar si ferestrele corect selectate si proiectul bine realizat au un rol, cel putin la fel de important, in rezultatul final.

Cert este ca toate cladirile ce vor fi construite din 2021 trebuie sa aiba consum energetic aproape de zero si, in acest caz, trebuie folosita o izolatie termica mai groasa, utlizand materalele termoizolante clasice, in medie chiar cu 20-30% mai groasa daca dorim sa respectam reglementarile. Dar izolatia termica mai groasa poate ocupa mai mult spatiu decat optimul sau, pur si simplu, nu este suficient spatiu pentru a fi montata.

Deci, haideti sa vedem cum ne poate ajuta panoul de izolare termica BACHL Vacuboard creat prin tehnologia de vacuumare, astfel incat sa indeplinim specificatiile intr-un strat foarte subtire.

Termoizolarea cu Bachl Vacuboard
Termoizolarea cu Bachl Vacuboard

Cine vrea sa urce trepte la iesirea pe terasa unui penthhouse?
Pardoseala teraselor ciculabile este de obicei zona in care lipsa de spatiu face dificila amplasarea izolatiei cu o grosimea prea mare. 
Cine vrea sa ajunga din living pe terasa urcand trepte? Dar daca sub terasa se afla un spatiu de locuit, ceea ce se intampla adesea, utlizarea a numai 3-4 cm de polistiren sau vata bazaltica ar ajunge doar pentru a reduce zgomotul de impact, in loc de 20-25 cm de polistiren ce ar fi adecvat din punct de vedere al eficientei energetice.

Aici intervine tehnologia de productie si dezvoltare rapida al carei rezultat este Vacuboardul - produs al noii generatii de izolatii termice. Panourile BACHL Vacuboard ofera proprietati de izolatie termica de ultima generatie si ar putea fi utilizat in orice parte a cladirii. Totusi, Vacuboard este in general instalat acolo unde trebuie rezolvata o sarcina tehnica mai dificia – rezistenta termica ridicata obtinuta dintr-un strat deosebit de subtire. Un astflel de exemplu este terasa circulabila din fata apartamentelor de tip penthouse ce protejeaza si spatiul de locuit care, in lipsa unei solutii termo-hidroizolante corecte, poate cauza probleme frecvente cum ar fi condensul sau infiltratiile.

In cazul nostru, constructorul a folosit Vacuboard 5 cm pe terasa de deasupra spatiului de locuit, obtinand o rezistenta termica similara cu cea oferita de o izolatie termica conventionala de 25 cm grosime.

Putem spune ca treptele la iesirea pe terasa sunt doar o problema estetica si inconfortabila, dar, de fapt, afecteaza si valoarea casei.

Termoizolarea cu Bachl Vacuboard
Termoizolarea cu Bachl Vacuboard

Inca un nivel comercializabil? A meritat!
Din cauza regimului de inaltime al zonei in care este construit ansamblul rezidential, povestea proiectului in cauza nu ar fi avut un final fericit fara Vacuboard.
In cazul unui proiect de condominiu, alegerea materialelor mai scumpe nu este o practica des intalnita – cu exceptia cazului in care prin utilizarea unei solutii de ultima generatie ni se permite construirea unui etaj suplimentar si, astfel, obtinerea unui profit considerabil.

In cazul nostru, inaltimea tavanului apartamentelor de la nivelul superior ar fi iesit la numai 2,3 metri din cauza limitei de inaltime a cladirii si a izolatiei conventionale de 25 cm grosime ce ar fi trebuit utlizata pentru respectarea normativelor in vigoare privind rezistenta termica a acoperisului. Conform Legii locuintei nr. 114/1996, inaltimea libera minima a camerelor de locuit este de 2,55 metri. Atentie, nu este vorba despre o inaltime recomandata, ci de una minima pentru ca o incapere sa poata fi locuita in conditii optime. La bloc, inaltimea apartamentelor variaza intre 2,55 metri si 3 metri. Atunci a iesit in evidentä solutia Bachl Vacuboard care instalata intr-un strat cu o grosime de doar 4 cm ofera o rezistenta termica R (m² K/W) = 5,714. Pentru diferenta de pret dintre cele doua izolatii, un nivel in plus ce poate fi comercializat a compensat multiplu investitorul.

Termoizolarea cu Bachl Vacuboard
Termoizolarea cu Bachl Vacuboard

Renovarea acoperisului inclinat – din exterior sau din interior?
Problema eterna: izolatia termica sa fie deasupra, intre sau dedesuptul capriorilor?
Izolatia termica plasata intre capriori cu siguranta nu mai este suficienta in lumina reglementarilor termo-energetice de astazi, in plus, are ca rezultat o structura de acoperis cu punte termica. Problema izolatie termice intre capriori, adica la interior, este spatiul util ocupat de grosimea mare a panourilor termoizolante conventionale.

In exemplul nostru specific, Vacuboard panou termoizolant cu cea mai mica conductivitate termica existenta pe piata la ora actuala, λ valoarea nominala (D) 0,007 W/(mK), de aceasta data cu grosime de doar 3 cm, a atras atentia investitorului datorita grosimii extrem de reduse si a rezistentei termice deosebit de bune obtinuta cu aceasta grosime de strat R (m² K/W) = 4,286. In cazul mansardei din exemplul nostru, nu a fost o problema renuntarea la doar 5 cm din spatiul interior si, deasemenea, nu fost necesar sa ne atingem de planul exterior al acoperisului intrucat invelitoarea era noua si in conditie optima. Lucrul la exterior ar fi fost o solutie semnificativ mai scumpa.

Daca din interior nu dorim sa demontam, iar invelitoarea ar fi trebuit si ea renovata, atunci izolarea termica cu panouri termoizolante plasate la exterior, montate direct deasupra capriorilor sau peste astereala ar fi fost solutia cea mai buna.

Aici puteti vedea mai multe informatii si despre aceasta solutie oferita de BACHL.

Produse mentionate in articol
Panou de izolare termica BACHL Vacuboard
 
Panou de izolare termica BACHL Vacuboard

Panou de izolare termica creat prin tehnologia de vacuumare avand un nucleu microporos cu structura amorfa de siliciu inglobata intr-un sistem etans de protectie tip ALU multistrat, oferind o conductivitate termica remarcabila (λ=0,007 W/m•K), astfel devenind cea mai buna solutie pentru a obtine o rezistenta termica foarte buna utlizand o grosime de strat extrem de scazuta.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
BACHL prezinta noul panou de izolare termica Vacuboard
Noul panou de izolare termica BACHL Vacuboard
Gama larga de aplicatii: de la subsol, la acoperis
Noul panou de izolare termica BACHL Vacuboard
Categorii
Panou de izolatie termica prin tehnologia de vacuumare
Panou de izolatie termica prin tehnologia de vacuumare
Termoizolatie, izolatie fonica
Termoizolatie, izolatie fonica
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...