O solutie fezabila pentru un proiect industrial in afara orasului, fara canalizare pentru apele pluviale
Studiu de caz: un proiect industrial pentru o unitate de productie cu fluxuri logistice si depozitare in judetul Prahova.
Localizarea in afara orasului aduce cu sine inconvenientele lipsei de conectare la utilitati, de aici provocarile mai mari. Pentru gestionarea cu succes a apelor de ploaie a fost aleasa solutia Stormbrixx HD de la ACO. Calculele hidraulice au fost facute pentru a preveni cu succes inundatiile. La final au rezultat 1000mc de Stormbrixx, iar beneficiarul a ales ca apa de ploiae sa fie infiltrata, iar o parte din ea stocata. Aceasta poate fi reutilizata ulterior pentru activitati administrative.
Sistemul Stormbrixx de la ACO poate fi deopotriva folosit pentru stocarea apei de ploaie sau infiltrarea acesteia. Este o solutie si pentru situatiile in care avem canalizare, dar capacitatea aceasteia de preluare este limitata.
Conceptul sistemului ACO Stormbrixx porneste de la elementele de baza, care sunt asamblate in santier, sub forma unui sistem interconectat de blocuri. Stormbrixx SD: 1200 × 600 × 457 mm si Stormbrixx HD: 1205 × 602 × 305 mm. In proiectul prezentat a fost utilizat Stormbrixx HD: 1205 × 602 × 305 mm.
Rezistenta structurala de exceptie a intregului sistem rezulta in urma asamblarii componentelor individuale, dupa un anumit tipar si a asigurarii lor cu ajutorul unui sistem ingenios de imbinare prin clipsare. Dupa ce elementele de baza au fost asamblate, pilonii de rezistenta, de pe corpurile principale, sunt aliniati perfect vertical unul deasupra celuilalt, astfel incat sarcinile sunt distribuite in mod egal in tot sistemul. Imbinarea in bloc, a componentelor de baza, este una dintre caracteristicile cheie ale sistemului ACO Stormbrixx. Astfel, se creaza o constructie stabila pentru intreg sistemul de infiltrare, fara a fi nevoie de alti conectori intr-un strat.
Asistenta la montaj pe tot parcursul instalarii
Colegii de la Departamentul Tehnic au asigurat asistenta la montaj, pe parcursul instalarii. Au fost instalate doua sisteme Stormbrixx alaturate, dar separate. Primul va functiona ca sistem de infiltrare, iar cel de-al doilea ca bazin de retentie. Deasupra acestor sisteme va fi construita parcarea care va deservi platforma industriala. Pe langa sistemul pentru infiltatre sau retentie, proiectul va fi deservit si cu un separator de hidrocarburi, Oleopator G-H, NS cu debit nominal de 150 l/s, cu trapa de namol inclusa de 15.000 litri.
Separatoarele de lichide usoare pentru debite mari - Oleopators G-H pentru debite mari reprezinta un concept nou, care indeparteaza namolul si hidrocarburile din apele pluviale colectate de pe suprafete foarte mari. Debitul nominal si volumul trapei de namol sunt date de cerintele aplicatiilor individuale. Gama ACO a separatoarelor de hidrocarburi pentru debite mari cu trapa de namol integrata, cuprinde solutii pentru debite nominale de 150, 200 si 250 l/s intr-o singura cuva. Debitul nominal de 300 l/s este solutionat cu o configuratie compusa din doua cuve, una pentru trapa de namol si a doua pentru instalatia de separare. Valorile parametrilor critici, pentru asigurarea eficientei instalatiei de separare, au fost extrapolate pe baza rezultatelor obtinute din testarea debitelor nominale ale gamei ACO Oleopator. Astfel, rezultatele testelor emise de institutul LGA Germania pentru 11 debite nominale, intre 3 si 100 l/s, au fost utilizate pentru stabilirea volumelor si dimensiunilor elementelor de coalescenta necesare pentru separatoarele ACO cu debite mai mari de 100l l/s. Aceasta noua solutie utilizeaza elemente de coalescenta multiple si o trapa de namol integrata intr-un singur rezervor lung, orizontal, fabricat din plastic armat cu fibra de sticla, cu dimensiuni optime pentru transport.
Articolul a fost preluat de pe site-ul www.aco.ro.