E dovedit! Izolarea casei cu vata minerala Knauf Insulation scade costurile cu incalzirea

Doua case similare au fost monitorizate pentru consumul de caldura in timpul unei ierni

Scade izolarea termica intr-adevar costurile cu incalzirea?

Un simplu experiment a fost pus in practica de specialistii Knauf Insulation: doua case similare au fost monitorizate pentru consumul de caldura in timpul unei ierni. Iata care au fost rezultatele.


In colaborare cu Universitatea Tehnica din Budapesta, departamentul Constructii si Institutul maghiar de Eficienta Energetica, Knauf Insulation a ales doua case similare, situate la 7 km una fata de alta, pentru a fi parte a unui studiului.

Casele aveau fiecare 100mp si erau locuite de cate o familie cu doi copii.
Gabor si familia sa
Attila si familia sa

In timpul experimentului, una dintre cele doua case a fost izolata cu vata minerala bazaltica pe fatada exterioara si vata minerala de sticla la acoperis, de la Knauf Insulation, imbunatatindu-i-se astfel categoria de performanta energetica de la un "G" la "A". Cealalta casa a ramas neizolata.
Casa neizolata
familia lui Gabor
Casa izolata cu vata minerala Knauf Insulation
familia lui Attila

Familia care locuieste in casa izolata a cheltuit 365 de euro cu facturile de incalzire in 4 luni, familia care a locuit in casa neizolata, a cheltuit 690 de euro in aceeasi perioada. Experimentul inca continua si poate fi urmarit pe www.nalamszigetelnek.hu

Analiza, concluzii si constatari interesante, pe intelesul tuturor cu privire la diferentele dintre cele doua case:
Instrumentele de masura instalate in casele celor doua familii masoara cantitatea de gaz utilizat pentru incalzirea locuintelor si calculeaza costurile, 24 de ore pe zi. Perioada de analiza este 27 Septembrie 2013 - Martie 2014.

1) In ciuda vremii de toamna blanda, diferenta dintre consumul de energie termica din cele doua cladiri continua sa creasca
2) Sub 10°C diferenta consumului de energie este semnificativa
S-a studiat consumul de energie al cladirilor in raport cu temperatura exterioara, analizand datele zilnic. Temperatura exterioara a variat intre 4-19°C in perioada analizata.
Concluzii:
Au fost 4 zile in perioada de observare, in care casa izolata nu a consumat energie deloc cu scopul de a metine temperatura interioara a cladirii. Cu toate acestea, s-a observat o diferenta majora in ceea ce priveste datele de consum, atunci cand temperatura medie la exterior a scazut sub 10°C (evolutia poate fi urmarita in diagrama de mai sus).

3) Consum de doua ori mai mare in cea mai rece zi a perioadei analizate

In data de 18 Noiembrie 2013 s-a inregistrat temperatura cea mai josa din perioada analizata, aproximativ 5°C. S-a analizat diferentele dintre consumul de energie al celor doua case. S-a constatat un consum de energie de 0,275 GJ pentru incalzirea casei neizolate si 0,116 GJ pentru incalzirea casei izolate.
Centrala din casa neizolata a functionat continuu in timplu zilei, in timp ce in casa izolata a pornit dimineata, a incalzit la temparatura setata si a mentinut aceasta temperatura pana dupa-amiaza cand centrala a pornit din nou.

4) Conteaza cat de des porneste centrala!

Mergand mai departe, sistemul de monitorizare instalat in cladiri a analizat datele de consum pe ore si chiar la 15 minute. Mai jos graficul de consum din data de 18 Noiembrie, defalcat la 15 minute.
Centrala din casa neizolata a pornit de semnificativ mai multe ori in timpul zilei fata de cea din casa izolata. Explicatia acestui fapt este ca in casa izolata se raceste mult mai lent, prin urmare, centrala porneste mai putin frecvent, care - in plus fata de economia de energie - are si efect benefic pentru durata de viata a centralei si costurile cu intretinerea acesteia.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Knauf Insulation, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Knauf Insulation Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Vata minerala de sticla MPN Plus 037 Placa din vata minerala de sticla Mineral Plus Ext 035 Rola din vata minerala de sticla Unifit 032 Rola din vata minerala de sticla Unifit 035
 
Vata minerala de sticla Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE®
9 produse

Materia prima pentru fabricarea vatei de sticla sunt deseurile din sticla. Gama de produse Knauf Insulation din fibre de vata minerala de sticla este sub forma de rulouri si placi. Produsele din vata minerala de sticla se comprima usor. Avantajul este ca se pot pune cantitati mari in pachete mici, ceea ce inlesneste transportul. Produsele comprimate isi pastreaza proprietatile si revin la grosimea lor initiala dupa despachetare. Compania Knauf Insulation, foloseste la fabricarea produselor izolante din vata mineral de sticla, un liant natural, fara formaldehida, realizat din materiale organice regenerabile, in locul produselor chimice bazate pe petrol. Datorita tehnologiei ECOSE®, toate produsele, fabricate din vata minerala de sticla au o culoare maro specifica, obtinuta natural fara vopsea sau coloranti artificiali. Portofoliu de vata de sticla poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicatii: acoperisuri inclinate, fatada ventilata, pereti de compartimentare, plafoane si intradosuri, vata vrac (SUPAFIL) si vata de sticla pentru aplicatii multiple.

9 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Lamele de plafon din vata minerala bazaltica CLT C1 Thermal Placa rigida de vata bazaltica pentru izolarea acoperisurilor tip terasa SmartRoof Top Placi termoizolante pentru podele si poduri circulabile neincalzite DF Placa rigida de vata bazaltica pentru izolarea acoperisurilor tip terasa SmartRoof Norm
 
Vata minerala bazaltica Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE®
17 produse

Materia prima pentru fabricarea vatei minerale bazaltice este roca numita bazalt. Produsele din fibra bazaltica sunt fabricate sub forma de placi sau lamele. Sunt materiale mai dure, unul din avantajele lor fiind pastrarea pe termen lung a excelentelor proprietati mecanice. Produsele Knauf Insulation fabricate din vata minerala bazaltica sunt rezistente la foc (Clasa A1, cea mai buna protectie la foc), bune izolatoare termice si acustice, si isi pastreaza stabilitatea dimensionala in caz de presiune excesiva. Portofoliu de vata bazaltica poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicatii: acoperisuri tip terasa, pardoseli, pereti exteriori - termosistem, acoperisuri inclinate, pereti exteriori - fatada ventilata, pereti de compartimentare, fadade cu izolare interioara, dar si pentru aplicatii tehnice (categorie izolatii tehnice).

17 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Solutii Knauf Insulation pentru protectia la foc a cladirilor
Solutii Knauf Insulation pentru protectia la foc a cladirilor
Termosistem cu vata minerala bazaltica Knauf Insulation
Solutii Knauf Insulation pentru protectia la foc a cladirilor
Categorii
Izolatie din vata minerala de sticla, izolatie din sticla celulara
Izolatie din vata minerala de sticla, izolatie din sticla celulara
Izolatie din vata minerala bazaltica
Izolatie din vata minerala bazaltica
Termoizolatie, izolatie fonica
Termoizolatie, izolatie fonica
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...